Tips & tricks
Cum sa gatesti mai rapid

Exista zile in care ai timp sa creezi un meniu complet si delicios, si zile in care pur si simplu vrei sa termini totul mai repede. Pentru ca gatitul sa nu fie o cursa contra cronometru, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa gatesti repede, dar eficient.
1. Ia-ti un minut pentru a te gandi ce vei prepara
Inainte sa te apuci de gatit, stai un minut si gandeste-te ce vrei sa faci de mancare. Daca faci mai multe feluri, vezi care se gateste cel mai greu si incepi cu acela, iar in timp ce el se face te poti ocupa si de restul. E mult mai simplu atunci cand ai deja un plan.
2. Pregateste aparatele si incalzeste cuptorul
Retetele care au nevoie de cuptor incep intotdeauna cu incalzirea acestuia. Porneste-l de dinainte sa te apuci sa aduni ingredientele. Odata ce s-a incalzit, il poti seta la loc la intensitatea de care ai nevoie.
3. Apa la fiert
Cand ai ceva de fiert, primul lucru e sa pui apa pe foc. Nu uita sa folosesti si un capac, deoarece apa va fierbe mai repede, iar mancarea la fel.
4. Ia-ti toate ingredientele
Ai vazut deja la concursurile de gatit cum participantii isi umplu cosurile cu cat mai multe produse, inainte de a incepe sa pregateasca mancarea. Cam asta trebuie sa faci si tu, sa-ti aduni toate ingredientele de la inceput, ca sa le ai la indemana atunci cand ai nevoie de ele.
5. Curata fructele si legumele
E bine sa incepi cu spalatul legumelor si taiatul acestora. Daca ai legume carora trebuie sa le tai frunzele sau diferite parti, incepi cu taiatul. Vei avea mai putin de spalat si te vei misca mult mai repede.
6. Rade untul
Ca sa nu astepti dupa el sa se inmoaie, ia o razatoare si rade untul. Va ajunge mult mai usor la temperatura camerei, iar cand vei avea nevoie de el va fi moale deja.
1. Ia-ti un minut pentru a te gandi ce vei prepara
Inainte sa te apuci de gatit, stai un minut si gandeste-te ce vrei sa faci de mancare. Daca faci mai multe feluri, vezi care se gateste cel mai greu si incepi cu acela, iar in timp ce el se face te poti ocupa si de restul. E mult mai simplu atunci cand ai deja un plan.
2. Pregateste aparatele si incalzeste cuptorul
Retetele care au nevoie de cuptor incep intotdeauna cu incalzirea acestuia. Porneste-l de dinainte sa te apuci sa aduni ingredientele. Odata ce s-a incalzit, il poti seta la loc la intensitatea de care ai nevoie.
3. Apa la fiert
Cand ai ceva de fiert, primul lucru e sa pui apa pe foc. Nu uita sa folosesti si un capac, deoarece apa va fierbe mai repede, iar mancarea la fel.

4. Ia-ti toate ingredientele
Ai vazut deja la concursurile de gatit cum participantii isi umplu cosurile cu cat mai multe produse, inainte de a incepe sa pregateasca mancarea. Cam asta trebuie sa faci si tu, sa-ti aduni toate ingredientele de la inceput, ca sa le ai la indemana atunci cand ai nevoie de ele.
5. Curata fructele si legumele
E bine sa incepi cu spalatul legumelor si taiatul acestora. Daca ai legume carora trebuie sa le tai frunzele sau diferite parti, incepi cu taiatul. Vei avea mai putin de spalat si te vei misca mult mai repede.
6. Rade untul
Ca sa nu astepti dupa el sa se inmoaie, ia o razatoare si rade untul. Va ajunge mult mai usor la temperatura camerei, iar cand vei avea nevoie de el va fi moale deja.
Postat de Andreea Utza pe data de 2015-11-30 Vizualizari: 1709
Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti mai rapid, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru supe si ciorbe apelati la o diversitate mare a legumelor si nu la condimente praf.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta