193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru biscuitii de Craciun

Sfaturi pentru biscuitii de Craciun

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru biscuitii de Craciun
Este un sentiment magic atunci cand pui o portie de fursecuri de Craciun in cuptor si le privesti cum se coc in niste dulciuri perfecte. Prajiturile sunt usor de facut, dar asta nu inseamna ca nu le poti strica. Daca uiti de hartia de copt te vei alege cu niste prajituri lipite de tava, daca le lasi prea mult atunci le vei arde. Iata ce poti face pentru a obtine biscuitei perfecti.

1. Nu estima ingredientele
Masoara absolut orice ingredient pui si fa totul exact ca in reteta. A coace prajituri este o adevarata stiinta, aici nu poti sa gresesti. Daca nu iti masori ingredientele atunci nu poti fi niciodata sigur ca faci ceea ce trebuie si nu ar trebui niciodata sa te astepti la rezultate perfecte.

2. Ai grija la unt si zahar
Coloana vertebrala a unui fursec perfect este crema de unt si zahar. Ar trebui sa combini zaharul si untul pana cand vor avea o culoare galbena pala si o textura pufoasa. Acest lucru dureaza de obicei trei minute. Nu te grabi niciodata la acest pas, vei avea nevoie de toate cele 180 de secunde pentru a face totul perfect. Va ajuta fursecul sa creasca cum trebuie.

3. Nu bate prea mult
Daca bati untul si zaharul mai mult decat trebuie te vei alege cu prajituri plate si foarte dense. Acest lucru ti-ar strica prajiturile asa ca ai intotdeauna grija.



4. Prea mult zahar
Prea mult zahar rezulta in fursecuri tari si mult prea crocante care se vor lipi de foaia de copt. Ai grija cum dozezi untul zaharul si faina pentru a avea o compozitie perfecta. Daca nu iti iese poti incerca din nou.

5. Prea mult unt
Daca ai probleme cu intinderea aluatului insemana ca ori ai pus prea mult unt in aluatul tau de prajituri ori ai nevoie sa lasi aluatul la rece inainte sa il pui in cuptor. Este foarte usor de reparat aceasta greseala, nu te speria.

6. Ai adaugat ciocolata in faina
Este un motiv bine intemeiat pentru care fiecare reteta de prajituri pune faina ca ultim ingredient de adaugat. Este pentru a preveni amestecarea exagerata a acesteia. Adauga nucile sau fulgii de ciocolata inainte sa adaugi faina.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-12-07 Vizualizari: 1998


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru biscuitii de Craciun, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro