193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Secretele unei lasagna perfecte

Secretele unei lasagna perfecte

      Trimite pe mail Printeaza
Secretele unei lasagna perfecte
O lasagna poate fi, in acelasi timp, o cina rapida din timpul saptamanii, dar si un deliciu pentru masa de pranz din weekend. Chiar daca nu este complicata, o lasagna perfecta are cateva secrete, pe care trebuie sa le stii.

1. Nu fierbe prea mult pastele
Stii ca pastele nu trebuie lasate niciodata prea mult la fiert, deoarece isi vor strica textura si vor deveni prea moi, poate chiar se vor rupe. Pentru lasagna e si mai important sa nu le fierbi prea mult, deoarece ele se vor mai inmuia, oricum, cat timp vor sta in sos. Scoate-le putin mai devreme decat timpul indicat, pentru a nu avea surprize neplacute.

2. Foloseste mozzarella proaspata
Chiar va face diferenta, mai ales deoarece e nevoie de o cantitate considerabila. Majoritatea oamenilor cumpara o mozzarella la nimereala, uneori chiar degresata. Nu te grabi si alege o branza de calitate. Atunci cand se va topi trebuie sa simti ca este o branza aromata. Foloseste mozzarella proaspata, deoarece va adauga mai multa textura si va fi si mai usor de dat prin razatoare.

3. Parmezan, ierburi si oua
Acestea trei sunt cele mai bune prietene ale branzei ricotta. Lasagna poate cere mai multa munca decat orice alta reteta de paste, deci adevara provocare este economiseti timp fara a sacrifica savoarea. Umplutura de ricotta merge foarte bine cu parmezanul, ouale si ierburile proaspete. Vei obtine un amestec cremos si cu un gust delicios.



4. Nu exagera cu legumele
Legumele sunt minunate pentru lasagna, insa trebuie sa ai grija, sa nu exagerezi cu cantitatea acestora. Unele retete cer ciuperci, ardei si chiar dovlecei, insa acestea pot deveni foarte apoase in timp ce se coc. Iti vor face lasagna prea moale. Solutia este sa folosesti legume cu mai putina apa, cum ar fi spanacul. Dupa ce-l storci si asezonezi cu putina sare, va adauga culoare si un gust proaspat lasagnei tale.

5. Ai rabdare
Dupa ce ai muncit atat de mult la ea, ar fi pacat sa nu ai rabdare. Acum ca este rumena si miroase imbietor, las-o sa se odihneasca putin, macar pentru 20 de minute. Astfel, iti va fi mai usor sa o tai in patrate egale, iar sosul nu va curge peste tot.





Postat de Andreea Utza pe data de 2015-12-14 Vizualizari: 1671


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Secretele unei lasagna perfecte, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro