193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» Consumul de carne ne poate ucide!

Consumul de carne ne poate ucide!

      Trimite pe mail Printeaza
Consumul de carne ne poate ucide!
Tot mai multe voci din lumea medicala incep sa arate cu dovezi din ce in ce mai solide faptul ca o viata sanatoasa si indelungata nu va f posibila daca nu se reduce la minimum consumul de carne rosie (porc, vita, miel), care combinat cu fumatul, sedentarismul si excesele de tot felul vor scurta drastic speranta noastra de viata. Pentru o larga categorie de persoane consumul de carne este imperativ si multi vor respinge din start ideea renuntarii la meniurile lor favorite afirmand ca, dimpotriva, carnea rosie e buna pentru sanatate si ca mai bine renunta la legume si zarzavaturi decat sa nu mai consume carne.

Studiile de caz au aratat in repetate randuri ca un consum irational de carne poate fi cauza deceselor premature intr-un numar covarsitor de situatii si aceasta este valabil inclusiv pentru nefumatori sau persoanele care practica in general un stil echilibrat de viata. Consum irational de carne rosie inseamna introducerea in dieta zilnica a carnii de porc, vita sau miel plecand de la 50g pe zi pana la chiar jumatate de kilogram pe zi. Aici pot fi mentionate nu doar gratarele si friptura de carne, dar si produsele din carne tocata, salamuri, mezeluri, etc. Riscul de deces in astfel de cazuri creste cu 20-30 de procente si asta intr-un interval relativ scurt de timp adica in minimum 10 ani si maximum 20 ani de practicare a unei diete bogate in carne rosie.

Statistic s-a descoperit recent ca prin consumul de carne numarul de decese este mult mai mare decat in cazul celor cauzate de diabet, accidente rutiere sau fumat. De aceea se recomanda cu tarie eliminarea carnii din dieta zilnica fiind bine sa consumam mese cu carne de cel mult doua ori pe saptamana. De preferat este iarasi ca produsele din carne alese pentru pregatirea mesei sa fie fara grasimi nesanatoase si mai bine este daca se inlocuieste carnea rosie cu carne de pasare si peste. Mezelurile si salamurile trebuie consumate cat mai rar posibil, iar mancarea fast-food ar fi bine sa fie complet eliminata dintre obiceiurile noastre alimentare.

Cancerul sub diversele sale forme a fost legat direct atat de catre cercetatorii americani cat si de catre cei din Europa de consumul de carne rosie fiind dovedit impactul negativ asupra sanatatii si aratandu-se ca riscurile se tripleaza atunci cand nu se rationalizeaza carnea in dieta fie a unui barbat fie a unei femei. Chiar daca, in paralel se consuma multe fructe si zarzavaturi riscurile de boala raman la fel de mari si ideal ar fi sa ne limitam la cel mult doua mese de carne pe saptamana, bineinteles in portii mici, mai mult pentru a ne satisface gustul culinar si mai putin pentru a ajunge la satietate. Carnea rosie chiar ne poate ucide deci atentie marita la dieta adoptata de catre noi pe viitor.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-07-20 Vizualizari: 3902


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Consumul de carne ne poate ucide!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro