193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatesti cu parmezan

Cum sa gatesti cu parmezan

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti cu parmezan
Parmezanul este un ingredient fara de care multi bucatari nici nu se apuca de gatit. Fie ca-l folosesc pentru un orez, biscuiti sau pur si simplu pentru paste, parmezanul este un ingredient esential in orice bucatarie. Iata ce si cum poti gati cu parmezan.

Cum il cumparam
Inainte sa mergem sa luam la intamplare orice parmezan de pe raft, e bine sa tinem cont de urmatoarele lucruri.
In primul rand, trebuie sa stii ca Parmigiano Reggiano este singurul parmezan. Caracteristicile si originea lui sunt garantate de un sistem de reguli ale uniunii europene. Cauta mereu aceasta denumire pe pachete.

Vechimea
Un alt lucru important la parmezan este vechimea acestuia. Varsta este cheia, iar perioada minina trebuie sa fie de 12 luni, dar poate dura pana la un an sau mai mult. Odata cu trecerea timpului, parmezanul iti dezvolta gustul, textura si devina mai usor de digerat. Parmezanul tinut timp de 30 de luni este mai uscat si sfaramicios si are un gust deosebit.

Pastrarea
Temperatura la care parmezanul este pastrat ii poate influenta gustul. Odata deschis, tine-l doar in frigider. El nu trebuie inghetat, deoarece nu reactioneaza bine la temperaturi scazute. Totusi, il poti pune la congelator dupa ce l-ai dat prin razatoare.



Cum il poti folosi

Pune parmezan ras in sosul de rosii, atunci cand il fierbi. O sa-i dea un gust deosebit. Poti pune chiar si coaja de parmezan ramasa, dar tine minte sa o scoti inainte sa servesti mancarea.

Pune putin parmezan ras intr-un borcan, toarna peste el ulei de masline si poate cativa catei de usturoi. Vei obtine un ulei de masline cu un gust usor de parmezan. Este excelent pentru intins pe painea prajita.

Adauga-l in supe, tocanite sau mancaruri cu orez. Le va schimba gustul subtil, insa destul pentru a fi observat.

Nu uita de paste. Il poti rade peste pastele cu sos de rosii, dar si peste cele umplute cu branza.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-01-20 Vizualizari: 1785


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti cu parmezan, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro