193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa consumi ghimbirul proaspat

Cum sa consumi ghimbirul proaspat

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa consumi ghimbirul proaspat
Ghimbirul proaspat este foarte sanatos pentru organismul tau si poate fi consumat in foarte multe feluri. Il poti pune in ceai, in placinte sau chiar supe. Iata cateva idei.

1. Pentru ceai
Ceaiul de ghimbir este foarte bun, mai ales pe timpul iernii. Taie cateva felii de ghimbir, fara sa-l mai decojesti si toarna apa clocotita peste el. Adauga putina lamaie si miere si ai obtinut un ceai perfect pentru anotimpul rece.

2. In supe
Chiar daca poate parea ciudat, ghimbirul poate fi adaugat in supe. Il poti face piure sau il poti da prin razatoare inainte. Adauga un gust deosebit supelor cremoase de iarna.

3. In amestecuri de legume
Bucataria chinezeasca foloseste deseori ghimbirul in stir-fry, acele legume gatite rapid la temperaturi foarte ridicate. Poti pune putin ghimbir ras peste legumele tale, cand sunt aproape facute. Le vei da un gust subtil, dar special.

4. In salate
Dressingurile cu ghimbir nu sunt ceva neobisnuit in bucataria asiatica, mai ales in salatele cu somon. Il poti combina cu sucul de lime si adauga peste salatele tale preferate, pentru a le da o aroma usor diferita. Foloseste o lingura ca sa-l decojesti, apoi da-l prin razatoare.



5. In sucuri sau smoothie-uri
Ca sa-ti prepari acasa un suc sau un smoothie detoxifiant, nu trebuie decat sa adaugi putin ghimbir proaspat in acesta. Daca nu stii cu ce alte fructe sa-l combini, experimenteaza cu amestecurile tale preferate. De exemplu, il poti folosi intr-un smoothie cu portocale.

6. In dulciuri
O gramada de dulciuri beneficiaza pe de urma aromei subtile de ghimbir, incepand de la turta dulce. Chiar si placinta cu dovleac capata un gust nou datorita acestuia. Incearca sa pui putin ghimbir ras in placinta cu mere sau biscuitei.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-01-22 Vizualizari: 1476


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa consumi ghimbirul proaspat, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro