193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa prepari coloranti naturali

Cum sa prepari coloranti naturali

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa prepari coloranti naturali
Secolul 21 este o perioada foarte nenaturala. Au aparut o multime de alimente si coloranti artificiali, care nu sunt tocmai sanatosi. Adevarul este ca inlocuitorii sintetic pur si simplu nu se compara cei naturali. Iata cateva feluri in care sa dai culoare mancarurilor tale fara sa folosesti coloranti artificiali.

1. Roz si rosu
Aici ai mai multe optiuni, dar cea mai buna este sfecla. Foloseste sucul de sfecta sau orice alt fruct rosu, precum capsunile sau rodiile. Tine minte totusi ca acestea vor schimba gustul amestecului, care poate fi un lucru bun, daca este facut cum trebuie. Pentru a-ti pregati colorantul, pune capsunile intr-un blender.

2. Portocaliul
Morcovii sunt cei mai buni pentru aceasta culoare. Si citricele par promitatoare, dar nu vei ajunge niciodata la aceeasi nuanta. Ramai cu morcovii si cu siguranta vei fi multumita. Nu te teme de gust, morcovii sunt dulci.



3. Galben
Pentru aceasta culoare vei avea nevoie de niste condimente. Florile de sofran si praful de turmeric o vor recrea cu succes. Acestea sunt condimente colorate foarte intens, asa ca ai grija cat pui. Ai nevoie de o cantitate mica.

4. Verde
Daca incerci sa-ti convingi copiii sa manance si ceva verde, incearca sa adaugi spanac in glazura. O cantitate mica va merge perfect si nu va afecta absolut deloc gustul. Poti folosi sucul, sau chiar frunzele intregi. O alta optiune este sa cumperi un supliment de clorofila, care este destul de ieftina si se gaseste in supermarketuri.

5. Albastru si violet
Aceste culori sunt obtinute mai greu. Afinele si murele pot fi folosite ca in procesul descris mai sus, pentru culorile roz si rosu. Dar cea mai buna metoda este aceea de a folosi varza. Varza rosie poate fi folosita pentru a face un colorant de culoare albastra sau mov. Pentru mov, pune varza in apa fiarta pana cand se inchide foarte mult la culoare. Pentru albastru, amesteca putin cate putin din varza cu praf de copt.  





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-02-03 Vizualizari: 1539


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa prepari coloranti naturali, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La gatit, inlaturati orice urma de pielita, os, grasime sau coaja care sa curme brusc apetitul oaspetilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro