193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Nu mai deschide usa cuptorului!

Nu mai deschide usa cuptorului!

      Trimite pe mail Printeaza
Nu mai deschide usa cuptorului!
Deschiderea usii cuptorului este una dintre cele mai comune greseli atunci cand facem prajituri. Fie ca esti foarte nerabdator sa vezi cum ti-a crescut tortul sau ca nu esti sigur daca trebuie sa fie scos sau nu, e foarte important sa nu deschizi in continuu sa te uiti. Iata de ce.

Iti vei dezumfla aluatul

Principalul motiv pentru care nu trebuie sa deschizi usa cuptorului in continuu, este ca-ti vei ruina prajitura. Poate te-ai intrebat, uneori, de ce tortul tau, care crestea atat de frumos, s-a lasat pana la final. Asta s-a intamplat pentru ca, probabil, l-ai verificat de prea multe ori.

Toate retetele de prajituri care se fac la cuptor iti cer sa lasi cuptorul sa se incalzeasca. Poate chiar sa-l deschizi inainte sa te apuci de aluat. E important sa creezi o temperatura uniforma, astfel incat si dulciurile tale sa se coaca frumos si sa creasca.

Atunci cand tu deschizi usa ca sa te uiti inauntrul cuptorului, afectezi acea temperatura care tocmai s-a creat. Lasi o parte din aerul fierbinte sa iasa afara, in timp ce aerul mai rece ii va lua locul.



Nu incerca sa pacalesti regula, caci oricat de rapid ai fi si oricat de putin ai tine deschisa usa cuptorului, tot vei afecta aluatul. Chiar si cateva secunde pot scadea dramatic temperatura.

Acelasi lucru se aplica si pentru trantitul usii. Este un alt obicei ce poate dauna prajiturilor tale, mai ales acelora care au un aluat aerat si trebuie sa iasa cat mai pufoase. Vei sparge bulele de aer care s-au format, iar prajitura ta va iesi mai tare decat ti-ai propus.

Daca nu te poti abtine, tine minte macar ca in primele 10 minute se nu deschizi absolut deloc cuptorul. Atunci este cea mai importanta perioada pentru prajituri, este perioada in care se stabilizeaza. In acest timp, te poti uita prin geamul cuptorului.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-02-12 Vizualizari: 1683


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Nu mai deschide usa cuptorului!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro