193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 greseli atunci cand faci supa cu taitei

5 greseli atunci cand faci supa cu taitei

      Trimite pe mail Printeaza
5 greseli atunci cand faci supa cu taitei
Supa cu taitei este delicioasa, mai ales atunci cand este facuta in casa. Este primul lucru pe care il ceri atunci cand esti racit sau vrei sa te incalzesti intr-o zi friguroasa de iarna. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac oamenii atunci cand pregatesc supa cu taitei si de ce sa le eviti.

1. Adaugi toate legumele odata
Indiferent ca este vorba de morcovi, mazare, fasole verde sau orice alta leguma, supa cu taitei nu este completa fara acestea. Tine minte ca legumele nu au acelasi timp de gatire. Daca le vei pune pe toate odata, unele se vor gati prea mult, iar altele nu vor avea destul timp.

Incepe cu legumele care fierb mai greu, cum ar fi morcovii. Apoi, inainte cu cateva minute ca supa sa fie gata, adauga-le pe cele care se gatesc mai rapid, cum ar fi mazarea sau porumbul.

2. Adaugi taiteii prea repede
Sigur ai mancat, macar o data, o supa cu taitei, in care acestia sa fie prea mult gatiti. Este de-a dreptul dezamagitor. Atunci cand ii pui prea devreme la fiert, ei devin gumosi si neplacuti.

Adaugarea taiteilor trebuie sa fie ultimul pas al supei tale. Asteapta pana cand supa este aproape terminata, amesteca-i si las-o sa mai fiarba pana cand s-au gatit pe jumatate. Caldura din supa va continua sa ii gateasca si vei obtine taitei gatiti perfect.



3. Lasi o dara de ulei deasupra supei
In timp ce supa fierbe, se va forma un strat de ulei pe marginile oalei. Este normal si nu ai cum sa eviti acest lucru. Asta vine din grasimea din carne, dar si din uleiul pe care l-ai folosit ca sa sotezi legumele. Tine minte sa scoti acest strat de ulei, inainte sa servesti supa.

4. Pui taiteii atunci cand urmeaza sa o ingheti
Supa este un aliment excelent care poate fi inghetat si consumat in alta zi. Insa, taiteii nu suporta bine acest procedeu. Nu e bine sa-i ingheti si sa-i decongelezi.

Daca planuiesti sa pui supa la congelator, nu pune si taitei in ea. Asteapta pana o vei consuma, si adauga-i abia dupa ce ai decongelat-o. Nu doar ca vei evita sa mananci taitei gumosi, dar vor avea si un gust mai proaspat.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-02-19 Vizualizari: 1657


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 greseli atunci cand faci supa cu taitei, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro