193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Totul despre ciabatta

Totul despre ciabatta

      Trimite pe mail Printeaza
Totul despre ciabatta
Ciabatta este o paine italiana, facuta cu faina de grau si drojdie. Are o forma alungita, lata si destul de plata. A devenit populara in Europa din anii 1990. Afla mai multe lucruri despre aceasta paine delicioasa.

In traducere, ciabatta inseamna papuc. Numele provine de la forma acesteia, care seamana, oarecum, cu un papuc. Datorita acestei forme scurte si late, ea este ideala pentru sandwichuri. De asemenea, ciabatta poate fi servita cu ulei de masline si alte sosuri, deoarece absoarbe lichidele foarte bine. Ea poate fi si prajita la toaster. Ciabatta uscata poate fi transformata foarte usor in crutoane excelente pentru supe sau salate.

Nu se stie exact unde in Italia a aparut prima data, deoarece in aproape fiecare regiune poti gasi un anumit tip de ciabatta. Fiecare versiune regionala este diferita. De exemplu, unele au o crusta mai crocanta si o textura mai poroasa. Cea gasita in Toscana este mai densa si mai crocanta. Variantele gasite in afara Italiei sunt facute dintr-un aluat umed, framantat de masini.



Bucatarilor italieni le place sa experimenteze, de aceea exista mai multe feluri de ciabatta. Atunci cand este facuta cu faina integrala de grau, se numeste ciabatta integrale. In Roma, ea este asezonata cu ulei de masline, sare si maghiran. Atunci cand i se adauga lapte, se numeste ciabatta al latte. Un toast facut din felii subtirele de ciabatta se numeste panino (panini la plural).

Unii bucatari adauga ierburi, uleiuri sau masline in interiorul aluatului, inainte sa-l bage la cuptor, transformand-o intr-o paine asemanatoare focacciei, chiar daca este mai putin densa.

Ca majoritatea painilor artizanale, ciabatta este buna atunci cand este proaspata. Este bine sa o cumperi in ziua cand a fost coapta si tot atunci sa o consumam. Plasticul in care este, de obicei, ambalata, o poate face destul de umeda. Ca sa o readuci la viata, o poti stropi cu putina apa si pune putin la cuptor inainte sa o servesti.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-02-19 Vizualizari: 1112


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Totul despre ciabatta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau