Tips & tricks
Sfaturi pentu clatitele perfecte

Clatitele sunt usor de facut, insa ai fi uimit cat de multa lume nu se pricepe prea bine la ele. Daca inca ai probleme cu acestea sau vrei doar sa-ti imbunatatesti putin reteta, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari clatitele perfecte.
1. Reteta traditionala
Reteta folosita de zeci de ani este cea mai buna, nu degeaba mai exista si in zilele noastre. Pune patru linguri de faina, fa o gaura la mijloc unde vei pune un ou, un galbenus si o lingura de ulei. Adauga putin lapte pentru a face o pasta groasa, apoi dilueaza treptat cu lapte, in timp ce bati aluatul, pana ajungi la consistenta dorita.
2. Le poti face in avans
Nu e nicio graba cu clatitele, le poti consuma si la cateva ore dupa ce le-ai pregatit, sau chiar urmatoarea zi. Daca iti plac cele proaspete si caldute, nu te opreste nimic sa le consumi chiar atunci. Insa, daca vrei sa le pastrezi, acopera-le cu o alta farfurie sau pune-le intr-o casoleta si tine-le la frigider, ca sa nu se usuce.
3. Le poti congela
Daca ti-au ramas multe si nu ai ce face cu ele, le poti ambala in folie si tine la congelator pana cand le vei consuma. Cand vrei sa le mananci, nu trebuie decat sa le scoti din congelator si sa le dezgheti. Pentru a le dezgheta, pune-le intr-o tigaie incinsa, unsa cu unt. Intoarce-le pe ambele parti, apoi mananca-le cu gemul preferat.
4. Nu face acrobatii cu clatitele
Cand te gandesti la clatite, fara sa vrei iti vine in minte imaginea cu bucatarul care le arunca in aer pentru a le intoarce. Nu incerca acest lucru acasa. Nu este o tehnica, ci doar o acrobatie inutila. Risti sa le strici forma, sa le scapi pe os si sa faci o mare dezordine in bucatarie.
5. Un alt mod de servire
Dupa ce ai pregatit clatitele, umple-le cu un gem bun, ruleaza-le si aseaza-le intr-un vas micut, in care pot sta lipite una de cealalta. Apoi, prepara un sos (de exemplu din smantana si zahar), toarna-l peste ele si lasa-le la frigider pana cand vrei sa le consumi. Incalzeste-le putin inainte de a le manca, vor fi si mai bune.
1. Reteta traditionala
Reteta folosita de zeci de ani este cea mai buna, nu degeaba mai exista si in zilele noastre. Pune patru linguri de faina, fa o gaura la mijloc unde vei pune un ou, un galbenus si o lingura de ulei. Adauga putin lapte pentru a face o pasta groasa, apoi dilueaza treptat cu lapte, in timp ce bati aluatul, pana ajungi la consistenta dorita.
2. Le poti face in avans
Nu e nicio graba cu clatitele, le poti consuma si la cateva ore dupa ce le-ai pregatit, sau chiar urmatoarea zi. Daca iti plac cele proaspete si caldute, nu te opreste nimic sa le consumi chiar atunci. Insa, daca vrei sa le pastrezi, acopera-le cu o alta farfurie sau pune-le intr-o casoleta si tine-le la frigider, ca sa nu se usuce.

3. Le poti congela
Daca ti-au ramas multe si nu ai ce face cu ele, le poti ambala in folie si tine la congelator pana cand le vei consuma. Cand vrei sa le mananci, nu trebuie decat sa le scoti din congelator si sa le dezgheti. Pentru a le dezgheta, pune-le intr-o tigaie incinsa, unsa cu unt. Intoarce-le pe ambele parti, apoi mananca-le cu gemul preferat.
4. Nu face acrobatii cu clatitele
Cand te gandesti la clatite, fara sa vrei iti vine in minte imaginea cu bucatarul care le arunca in aer pentru a le intoarce. Nu incerca acest lucru acasa. Nu este o tehnica, ci doar o acrobatie inutila. Risti sa le strici forma, sa le scapi pe os si sa faci o mare dezordine in bucatarie.
5. Un alt mod de servire
Dupa ce ai pregatit clatitele, umple-le cu un gem bun, ruleaza-le si aseaza-le intr-un vas micut, in care pot sta lipite una de cealalta. Apoi, prepara un sos (de exemplu din smantana si zahar), toarna-l peste ele si lasa-le la frigider pana cand vrei sa le consumi. Incalzeste-le putin inainte de a le manca, vor fi si mai bune.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-02-24 Vizualizari: 2388
Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentu clatitele perfecte, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Nu aglomerati bucataria si frigiderul cu sticle de bauturi racoritoare sau damigene largi de vin.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta