193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentu clatitele perfecte

Sfaturi pentu clatitele perfecte

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentu clatitele perfecte
Clatitele sunt usor de facut, insa ai fi uimit cat de multa lume nu se pricepe prea bine la ele. Daca inca ai probleme cu acestea sau vrei doar sa-ti imbunatatesti putin reteta, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari clatitele perfecte.

1. Reteta traditionala
Reteta folosita de zeci de ani este cea mai buna, nu degeaba mai exista si in zilele noastre. Pune patru linguri de faina, fa o gaura la mijloc unde vei pune un ou, un galbenus si o lingura de ulei. Adauga putin lapte pentru a face o pasta groasa, apoi dilueaza treptat cu lapte, in timp ce bati aluatul, pana ajungi la consistenta dorita.

2. Le poti face in avans
Nu e nicio graba cu clatitele, le poti consuma si la cateva ore dupa ce le-ai pregatit, sau chiar urmatoarea zi. Daca iti plac cele proaspete si caldute, nu te opreste nimic sa le consumi chiar atunci. Insa, daca vrei sa le pastrezi, acopera-le cu o alta farfurie sau pune-le intr-o casoleta si tine-le la frigider, ca sa nu se usuce.



3. Le poti congela
Daca ti-au ramas multe si nu ai ce face cu ele, le poti ambala in folie si tine la congelator pana cand le vei consuma. Cand vrei sa le mananci, nu trebuie decat sa le scoti din congelator si sa le dezgheti. Pentru a le dezgheta, pune-le intr-o tigaie incinsa, unsa cu unt. Intoarce-le pe ambele parti, apoi mananca-le cu gemul preferat.

4. Nu face acrobatii cu clatitele
Cand te gandesti la clatite, fara sa vrei iti vine in minte imaginea cu bucatarul care le arunca in aer pentru a le intoarce. Nu incerca acest lucru acasa. Nu este o tehnica, ci doar o acrobatie inutila. Risti sa le strici forma, sa le scapi pe os si sa faci o mare dezordine in bucatarie.

5. Un alt mod de servire
Dupa ce ai pregatit clatitele, umple-le cu un gem bun, ruleaza-le si aseaza-le intr-un vas micut, in care pot sta lipite una de cealalta. Apoi, prepara un sos (de exemplu din smantana si zahar), toarna-l peste ele si lasa-le la frigider pana cand vrei sa le consumi. Incalzeste-le putin inainte de a le manca, vor fi si mai bune.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-02-24 Vizualizari: 2388


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentu clatitele perfecte, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu aglomerati bucataria si frigiderul cu sticle de bauturi racoritoare sau damigene largi de vin.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro