193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru mucenici muntenesti perfecti

Sfaturi pentru mucenici muntenesti perfecti

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru mucenici muntenesti perfecti
Indiferent daca sunt moldovenesti sau muntenesti, mucenicii sunt deliciosi. Cei muntenesti nu sunt greu de facut, mai ales ca acum ii cumparam din comert, iar tot ce mai avem de facut e sa-i fierbem si sa-i aromam. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii niste mucenici perfecti.

1. Pune fiecare ingredient la timpul lui
Chiar daca e o reteta foarte simpla, e usor sa te grabesti si sa nu respecti ordinea. Intai, pune apa la fiert, apoi, dupa ce incepe sa clocoteasca, adauga zaharul si mirodeniile. Abia la sfarsit pune nuca macinata si mucenicii.

2. Nu te sfii cu aromele
Tocmai pentru ca nu au o reteta prea complexa, mucenicii muntenesti au nevoie sa fie cat mai aromati. Mirodeniile sunt esentiale in aceasta reteta, de aceea nu te sfii sa le folosesti. Foloseste esenta de rom, esenta de vanilie, coaja de lamaie si coaja de portocala. Una dintre cele mai importante ingrediente ale mucenicilor este scortisoara. Nu uita de nuca, deoarece si ea este foarte importanta.



3. Respecta proportiile
Ca sa nu-ti iasa o oala plina de mucenici fara zeama, sau una plina cu zeama si cu prea putini mucenici, respecta proportiile. Citeste cu atentie instructiunile de pe punga cu mucenici, acolo o sa gasesti, de obicei, indicatiile in aceasta privinta. Daca, de exemplu, faci vreo doua-trei pungi, dubleaza sau tripleaza cantitatea de apa.

4. Lasa-i destul la fiert
Lasa apa sa clocoteasca bine, nu te grabi sa o iei de pe foc doar ca sa-ti gusti mucenicii. Ei au nevoie sa fiarba bine, pentru a se umfla si a capata acea textura cu care suntem obisnuiti. Nici dupa ce ai inchis focul, nu te grabi sa-i mananci, mai lasa-i cat sa capete mai multa aroma. Cu siguranta va merita asteptarea.

5. Nu face abuz si nu face o cantitate prea mare
Chiar daca sunt deliciosi, nu trebuie sa faci abuz de mucenici. Totusi, ei contin destul de mult zahar. Consuma-i in cantitati micute. De asemenea, nu prepara o cantitate mult prea mare, mai ales daca nu sunteti multi membri ai familiei, care sa-i consume cat mai curand. Mai bine cumpara cateva pungi in plus, si, daca ti se va face iar pofta de ei peste 3-4 zile, mai pregateste o oala.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-03-09 Vizualizari: 881


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru mucenici muntenesti perfecti, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu uitati de aperitivele de regim precum broccoli, salata verde sau sparanghel acompaniate de un sos usor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea deschide orice gura"
Stanislaw Jerzy Lec
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro