Tips & tricks
Oua posate ca la carte

Ouale posate sunt simple de facut, delicioase si foarte sanatoase. Pot fi consumate in diverse feluri: simple sau cu diverse sosuri, cum ar fi cel de rosii sau hollandaise. Totusi, ele pot fi putin ciudate pentru incepatori, asa ca iata cum sa le pregatesti ca la carte.
1. Apa
Nu pune prea multa apa atunci cand le faci. Nu vrei ca oul tau sa aiba prea multa libertate atunci cand fierbe, deoarece poti risca sa se imprastie albusul. Nu asta iti doresti.
2. Fierberea
Fierberea trebuie sa fie gentila, altfel albusul va fi distrus. Ai grija sa fierbi mai intai apa inainte sa pui oul, dar, imediat dupa ce aceasta clocoteste, las-o putin sa se raceasca inainte sa pui oul, pentru a nu distruge albusul.
3. Putin otet
Otet sau chiar si lamaie. Acestea vor ajuta oul sa nu se mai imprastie atunci cand il spargi, asa ca pune o lingura sau doua in apa inainte sa pui oul.
4. Oua proaspete
Intotdeauna sa folosesti oua proaspete, altfel te vei trezi cu un mic dejun supa. Albusul nu se va fierbe foarte bine atunci cand folosesti un ou expirat.
5. Timpul
Daca pui oul in apa dupa metoda descrisa mai sus, atunci un timp de fierbere de patru minute este de preferat pentru un galbenus moale.
6. Vartej
Acesta este un sfat care nu le iese tuturor atunci cand incearca sa-l puna in practica, dar este bine de mentionat. Incearca sa amesteci putin apa inainte sa pui oul pentru a crea un mic vartej. Acest lucru va ajuta oul sa isi pastreze forma atunci cand intra in apa.
1. Apa
Nu pune prea multa apa atunci cand le faci. Nu vrei ca oul tau sa aiba prea multa libertate atunci cand fierbe, deoarece poti risca sa se imprastie albusul. Nu asta iti doresti.
2. Fierberea
Fierberea trebuie sa fie gentila, altfel albusul va fi distrus. Ai grija sa fierbi mai intai apa inainte sa pui oul, dar, imediat dupa ce aceasta clocoteste, las-o putin sa se raceasca inainte sa pui oul, pentru a nu distruge albusul.
3. Putin otet
Otet sau chiar si lamaie. Acestea vor ajuta oul sa nu se mai imprastie atunci cand il spargi, asa ca pune o lingura sau doua in apa inainte sa pui oul.

4. Oua proaspete
Intotdeauna sa folosesti oua proaspete, altfel te vei trezi cu un mic dejun supa. Albusul nu se va fierbe foarte bine atunci cand folosesti un ou expirat.
5. Timpul
Daca pui oul in apa dupa metoda descrisa mai sus, atunci un timp de fierbere de patru minute este de preferat pentru un galbenus moale.
6. Vartej
Acesta este un sfat care nu le iese tuturor atunci cand incearca sa-l puna in practica, dar este bine de mentionat. Incearca sa amesteci putin apa inainte sa pui oul pentru a crea un mic vartej. Acest lucru va ajuta oul sa isi pastreze forma atunci cand intra in apa.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-03-18 Vizualizari: 1077
Daca ti-a placut articolul Oua posate ca la carte , aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
frisca albus
preparata
slabire sos silueta
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
specii+pesti+oceanici'+and+'x'='x
specii+pesti+oceanici+and+x=x
oceanici'
specii pesti oceanici and...
specii pesti oceanici' and...
specii pesti oceanici
specii+pesti+oceanici
mancare+pretentiosi
Cultiva usturoi chinezi
iod'A=0
Alimente sarace iod'A=0
ustensile bucatarie franceza
Cura apa
sanatos calamarul
nuca cocos proprietati tiroida
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul