193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Ai grija de aragazul tau

Ai grija de aragazul tau

      Trimite pe mail Printeaza
Ai grija de aragazul tau
Aragazul este cel mai important aliat din bucataria ta. El te ajuta sa creezi mancaruri si prajituri delicioase. Aragazul are nevoie de atentia ta, pentru a functiona mereu la capacitate maxima. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa-l pastrezi mereu curat si in forma excelenta.

1. Nu folosi detergenti abrazivi
Atunci cand ai patat aragazul, cel mai bine e sa cureti imediat. Insa, de cele mai multe ori, nu vei face asta. Cu cat o pata sta mai mult, cu atat ea va iesi mai greu. Ca sa cureti aragazul, foloseste un burete si un detergent de vase sau o solutie din apa si otet. Nu folosi niciodata detergenti sau pudre abrazive, nu vei face decat sa zgarii suprafata aragazului. Urmatoarele pete se vor impregna in aceste zgarieturi mici si vor fi si mai greu de scos.

2. Curata-l regulat
Din cand in cand, e bine sa cureti aragazul pe bucati. Asta inseamna sa ridici gratarul si sa-l speli, apoi sa cureti si sub el. Mai mult, trebuie sa scoti butoanele cu grija si sa le cureti si pe acestea. Usuca-le inainte sa le pui la loc.

3. Nu lasa apa clocotita sa se reverse
Atunci cand faci paste sau fierbi legume, ai grija ca apa sa nu dea pe afara. Foloseste cratite destul de adanci, pentru a preveni acest incident neplacut. De asemenea, nu lasa nimic nesupravegheat pe foc, nici macar pentru perioade scurte de timp. Asta va ajuta la prelungirea vietii aragazului tau.



4. Curata fereastra cuptorului
Atunci cand nu mai poti vedea prin fereastra cuptorului, inseamna ca e prea murdara si trebuie curatata cat mai curand. Gandeste-te cat dauneaza prajiturilor tale: din cauza ca nu poti vedea ce se intampla inauntrul cuptorului, vei deschide usa de mai multe ori, stricandu-ti astfel dulciurile. Ca sa curesti fereastra, foloseste o carpa inmuiata in apa cu bicarbonat de sodiu.

5. Curata petele cat mai repede
Daca tocmai iti pregateai o cafea la ibric si a dat pe afara, nu lasa pata sa se usuce acolo, sterge-o cat mai repede cu un prosop. E mai usor sa o elimini asa, decat dupa ce se va intari. Vei salva si mult timp, deoarece nu va mai fi nevoie sa freci insistent petele.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-03-23 Vizualizari: 1001


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ai grija de aragazul tau, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro