193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 sfaturi pentru aluatul de tarta

5 sfaturi pentru aluatul de tarta

      Trimite pe mail Printeaza
5 sfaturi pentru aluatul de tarta
Odata cu venirea primaverii, e timpul sa inlocuim prajiturile mai grele cu tarte pline de fructe delicioase. Aluatul pentru tarte e mult mai simplu decat cel de cozonac, dar si mai usor de digerat. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa faci un blat de tarte mai bun.

1. Blat fraged
Daca vrei ca blatul tau sa fie fraged si usor sfaramicios atunci cand il scoti din cuptor, trebuie sa stii cum sa il prepari. Atunci cand faci aluatul, amesteca-l pana cand se separa in bucati mari. Daca il iei cu mana, trebuie sa se formeze o bila, dar nu sa se lipeasca complet, ci sa mai cada cate faramite. Daca ti se pare prea uscat, mai adauga putin lichid.

2. Cum il intinzi
Ca sa intinzi aluatul de tarte, inainte de a-l pune in tava, trebuie sa incepi pe o suprafata cat mai curata. Il poti rula pe masa, insa ar fi si mai bine daca ai folosi o hartie de copt, cu care sa o acoperi. Pudreaza cu faina si pune bila de aluat in mijloc. Foloseste facaletul si incepi din mijlocul aluatului spre margini.



3. Cum il pui in tava
Daca aluatul tau e facut corect, nu ai de ce sa te temi atunci cand il muti de pe masa in tava. Ca sa-l duci mai usor, ruleaza-l pe facaletul pudrat cu faina si desfa-l usor, direct in tava. Nu te teme, daca ai respectat reteta, el nu se va rupe.

4. Margini dantelate
Daca nu ai o tava speciala cu margine dantelata, nu te ingrijora, poti crea acest efect si cu mainile. Pentru asta, apuca aluatul pe exterior, intre degetul mare si aratator, iar cu aratatorul de la cealalta mana, apasa pe interiorul aluatului, intre cele doua degete. Continua asa, pana cand faci tot blatul.

5. Coacerea
Unele tarte au nevoie ca blatul sa fie copt inainte sa fie umplut cu fructe sau crema. E important ca acesta sa nu creasca in cuptor. De aceea, trebuie sa-l gauresti cu o furculita sau cu o scobitoare. Respecta timpul de coacere din reteta, nu-l scoate prea devreme, dar nici nu-l lasa sa se arda.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-03-28 Vizualizari: 906


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 sfaturi pentru aluatul de tarta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro