193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Totul despre biscuitii digestivi

Totul despre biscuitii digestivi

      Trimite pe mail Printeaza
Totul despre biscuitii digestivi
Probabil i-ai vazut prin supermarketuri, poate i-ai si incercat de cateva ori. Dar te-ai intrebat vreodata ce inseamna, de fapt, biscuiti digestivi si cu ce sunt ei diferiti fata de cei obisnuiti? Iata cateva informatii despre acestia.

1. Au fost inventati pentru a ajuta digestia
Biscuitii digestive sunt semi-dulci si au aparut prima data in Anglia, in anul 1839. Acestia au fost inventati de doi doctori scotieni, pentru a ajuta persoanele cu probleme digestive. Termenul de “digestivi” a derivat din idea ca ei ar avea proprietati antiacide, datorita bicarbonatului de sodium. Totusi, dupa coacere, acesta are efecte neglijabile asupra productiei de acid.

2. Valoare nutritionala
In general, un biscuite contine in jur de 1.1 grame de proteine, 9.4 grame de carbohidrati, 3.2 grame de grasime, 0.5 grame de fibre, 2.5 grame de zahar si 90 mg de sodium. Biscuitii digestive nu sunt tocmai o sursa bogata de proteine sau fibre. Totusi, o portie de 100 de grame contine in jur de 20 de grame de grasime (30% din doza zilnica recomandata) si aproape 500 de calorii. Chiar daca ambalajul spune ca ei au un oarecare beneficiu pentru digestive, pentru organism nu aduc vreo valoare nutritionala impotranta.

3. Cereale integrale
In functie de brandul pe care il alegi, poti consuma biscuiti digestivi facuti din faina integrala. Oamenii care mananca cereal integrale isi mentin mai usor silueta si nu-si fac atat de multe probleme in privinta kilogramelor in plus. In plus, acestea ajuta la scaderea riscului bolilor de inima. Cerealele integrale iti pot scadea si riscul de a face diabet.



4. Sodiu
O portie de doi biscuiti poate contine 160 mg de sodiu. Asta nu e tocmai rau, nu sunt un aliment foarte bogat in sodium. Totusi, ai grija la cantitatea pe care o consumi, deoarece un aport ridicat de sodium poate duce la tensiune crescuta, boli de inima si ficat. O dieta sanatoasa presupune mai putin de 2,300 mg de sodium pe zi.

5. Cum se consuma
Biscuitii digestivi se mananca, in general, alaturi de un ceai sau o cafea. Poti inmuia biscuitii in lichid si manca imediat, deoarece acestia se dezintegreaza rapid atunci cand sunt uzi. Biscuitii digestive sunt in top 10 al celor mai buni biscuit pentru inmuiat in ceai, in Anglia. De asemenea, ei sunt folositi in prajituri, pentru cheesecake sau alte deserturi ce au nevoie de o baza usoara, fara a fi pusa la cuptor.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-04-08 Vizualizari: 3556


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Totul despre biscuitii digestivi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro