193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Pain au chocolat - un deliciu frantuzesc

Pain au chocolat - un deliciu frantuzesc

      Trimite pe mail Printeaza
 Pain au chocolat - un deliciu frantuzesc
Pain au chocolat, sau painea cu ciocolata, este un desert frantuzesc, cunoscut si sub numele de "chocolatine". Este un produs dulce, de patiserie, ce contine una sau doua bucati de ciocolata neagra, in interior. Iata cateva lucruri despre acest preparat delicios:

1. O aparitie misterioasa
Nimeni nu stie cand si cum a aparut painea cu ciocolata, cert este ca ea e facuta dupa o reteta frantuzeasca. Aluatul din care este facuta este acelasi cu cel din care se prepara croissantii, un aluat fraged-pufos. Acest tip de produs de patiserie se numeste “viennoiserie” si a aparut in secolul al XIX-lea, cand doi austrieci au deschis o cofetarie in Paris.

2. La micul dejun
Le petit-déjeuner (micul dejun) este cea mai importanta masa a zilei. Este momentul in care trebuie sa-ti iei prima doza de energie a zilei, care sa te tina active pana la pranz. In Franta, painea cu ciocolata se serveste, cel mai des, la micul dejun, atat de copii, cat si de adulti. Copiii o combina cu un pahar de suc de portocale, iar adultii o servesc alaturi de o cafea.

Denumiri diferite



3. In Franta

Desi poti gasi pain au chocolat peste tot in Franta, preparatul nu are mereu aceeasi denumire. In partea de sud-vest, de exemplu, nu vei primi un pain au chocolat, ci un chocolatine. De ce aceasta diferenta? Probabil, in timpul ocupatiei Aquitaniei, englezii cereau la patiserie un “chocolate-in-bread”. In timp, “chocolate-in” s-a transformat in frantuzescul chocolatine.

4. International

Pain au chocolat se vinde, cel mai des, in supermarketuri sau patiserii. Cel mai des, ele sunt consummate de copii, ca un mic dejun rapid. In Germania se vand mai rar decat croissantii cu ciocolata, dar isi pastreaza numele de pain au chocolat. In Portugalia si Spania se gasesc in patiserii, sub numele de napolitanas. In Mexico, le putem vedea in supermarketuri si patiserii, cu denumirea de chocolatines. In Brazilia, poarta numele de croissant cu ciocolata.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-04-20 Vizualizari: 1095


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Pain au chocolat - un deliciu frantuzesc, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro