193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 6 sfaturi pentru supe cremoase

6 sfaturi pentru supe cremoase

      Trimite pe mail Printeaza
6 sfaturi pentru supe cremoase
Supele crema sunt delicioase si hranitoare, insa, uneori, pot fi o adevarata provocare pentru cine le prepara. Ele nu sunt greu de facut, insa au cateva secrete, pe care e important sa le cunosti si sa le aplici. Iata care sunt acestea:

1. Faina sau amidon
Faina nu trebuie adaugata direct in supa fierbinte, ci, mai intai amestec-o separat, cu putina apa, ca sa eviti cocoloasele. Odata ce adaugi amestecul in supa, moleculele lichide vor face granulele de amidon sa se umfle si sa absoarba apa. Supa va incepe sa se ingroase si vei obtine acea consistenta cremoasa, mult dorita.

2. Fa un sos din faina si unt
Acest sos este potrivit pentru sosurile mai delicate si te ajuta sa eviti cocoloasele din amestecul de apa si faina, prezentat mai sus. Amesteca parti egale de unt si faina, apoi pune la foc mediu, inainte sa adaugi supa. In timp ce faina absoarbe lichidul, amestecul se ingroasa. Ai grija sa nu tii acest sos prea mult pe foc, deoarece faina isi pierde puterea de ingrosare.

3. Adauga putina paine
Rupe o paine in bucati mai mici si inmoaie-le intr-un castron cu putina supa strecurata. Apoi, foloseste blenderul si transforma totul intr-un piure, pe care il vei introduce la loc, in supa. Daca vrei sa adaugi mai multa aroma, foloseste o paine cu ierburi.



4. Ovaz
Fulgii de ovaz pot fi si ei folositi ca un agent de ingrosare pentru supele cremoase. Ei functioneaza la fel ca painea: amidonul din fulgi absoarbe lichidele si schimba consistenta superi. Adauga o cantitate mica de fulgi de ovaz in supa, amesteca, apoi lasa la fiert pentru cateva minute. Ovazul se va dizolva si vei obtine o supa mult mai cremoasa.

5. Iaurt
Daca nu te deranjeaza gustul acrisor, de iaurt, atunci il poti folosi pentru a-ti face supa mai cremoasa. Atunci cand este amestecat in supe, el ofera consistenta dorita si este o optiune mai light decat cele enumerate mai sus.

6. Laptele de cocos
Laptele de cocos este deseori folosit pentru a adauga textura in mancaruri, de aceea functioneaza foarte bine si pentru supe. Va oferi un subton dulce si aromat si un gust foarte subtil de cocos. Nu te ingrijora, nu-l vei resimti aproape deloc. In plus, este o optiune excelenta pentru cei intoleranti la lactoza.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-05-11 Vizualizari: 999


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 6 sfaturi pentru supe cremoase, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro