193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 sfaturi pentru gemul de capsuni

5 sfaturi pentru gemul de capsuni

      Trimite pe mail Printeaza
5 sfaturi pentru gemul de capsuni
Cu atat de multe capsuni in piata, e timpul sa te apuci de gem, pentru ca ai de unde alege. E bine sa faci mai mult, ca sa te poti bucura de el la iarna. Iata cateva sfaturi care sa te indrume pentru a obtine un gem de capsuni delicios.

1. Fructele
Chiar daca urmeaza sa le gatesti, e important sa alegi capsuni coapte si frumoase, deoarece calitatea lor se va vedea, evident, in produsul final. Spala-le cat mai bine si lasa-le sa se usuce, inainte sa te apuci de gem.

2. Pectina
Trebuie sa stii cum functioneaza pectina. Ea este fibra care mentine peretele celular al fructelor si legumelor. Exista fructe cu mai multa pectina, precum afinele, merele si merisoarele. Ele nu au nevoie de niciun adaos si pot fi chiar folosite in combinatie cu alte fructe, mai sarace in pectina. Capsunile fac parte din aceste fructe sarace, de aceea, e bine sa folosesti pectina din comert, deoarece iti va ajuta gemul sa se lege mai bine.

3. Testul congelatorului
Inainte sa te apuci de gem, pune 2-3 farfurii micute in congelator. Cand te apropii de finalul gemului, scoate una dintre ele si pune o picatura de gem in mijlocul acesteia. Pune-o la loc, in congelator, pentru trei minute si ia gemul de pe foc. Dupa ce s-au scurs minutele, scoate-o si atinge usor picatura de gem. Daca a format o pielita subtire deasupra, inseamna ca e gata. Daca e inca lichida si-ti intra degetul prin ea, gemul mai trebuie sa fiarba.



4. Alternative la zahar
Retetele originale de gem cer o cantitate destul de mare de zahar, pentru a avea consistenta si textura perfecta. Daca ti se pare prea mult zahar, nu te panica, deoarece exista o multime de variante ajutatoare pe piata. Cauta pectina fara zahar adaugat, caci ea te va ajuta sa legi compozitia, dupa cum am spus si mai sus. In plus, poti gasi multe optiuni care-ti permit sa prepari gemul cu doar jumatate sau chiar o treime din zaharul mentionat initial in reteta.

5. Lasa-l la odihnit
Nu te grabi sa-ti pronunti verdictul asupra gemului abia preparat. Dupa ce l-ai pus in borcane, lasa-l sa se odihneasca. Poate tine chiar si o saptamana, pana cand el sa capete forma si gustul final.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-05-30 Vizualizari: 1390


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 sfaturi pentru gemul de capsuni, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea deschide orice gura"
Stanislaw Jerzy Lec
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro