193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu farfalle

Sfaturi pentru gatit cu farfalle

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu farfalle
Farfalle sunt paste populare italiene, sub forma de fundite. La baza, numele lor inseamna fluture in italiana, de aici si forma lor speciala. Exista si o versiune mai mica a acestora, numita farfalline. Iata cateva sfaturi pentru gatitul cu acest tip de paste.

1. Cum sa le alegi
Forma lor specifica te va ajuta sa le deosebesti de restul pastelor. Apoi, tine cont de aspectul acestora. Ele trebuie sa fie usor translucide, de un galben pal, fara urme de gri. Atunci cand sunt tinute in lumina ele par usor transparente, fara urme de bule de aer sau pete. Suprafata lor trebuie sa fie usor mata, fapt ce ajuta sosurile sa se lipeasca mai bine.

2. Cum sa le fierbi
Pune multa apa la fiert, cu o lingurita de sare si una de ulei. Adauga treptat pastele in apa. Lasa-le sa fiarba fara sa acoperi oala, amestecand ocazional si usor. Timpul de gatire poate varia in functie de marimea si grosimea pastelor. Dupa ce au fiert, scurge-le repede si transfera-le intr-un bol ca sa se raceasca. Daca nu le folosesti imediat, adauga o lingura de ulei si amesteca.

3. Cum sa le gatesti
Ierburile sunt excelente in retetele pentru farfalle. Incearca, pe cat posibil, sa incluzi ierburi proaspete in retetele tale. De asemenea, untul si parmezanul se potrivesc foarte bine in aceasta combinatie. Nu uita si de cateva legume, pentru o masa completa.



Pastele farfalle merg foarte bine cu sosul de rosii, dar si cu cele cremoase. Branza feta este un aliment care poate fi folosit in astfel de retete.

Poti folosi farfalle si in budinci cu paste sau mancaruri mai complexe. Ele sunt robuste si isi mentin forma foarte bine, de aceea sunt potrivite pentru aceste preparate.

Poti consuma farfalle si pe post de desert, mai ales vara, cand iti doresti ceva racoritor. Pune cateva bucati de portocala peste paste si ai un preparat rapid si delicios, care se serveste cat mai rece.

4. Cum sa le pastrezi
Aceste paste se tin intr-un loc racoros si uscat si pot rezista intre 6 si 8 luni sau pana cand se sfarseste perioada indicata pe ambalaj. Pastele proaspete, in schimb, nu trebuie tinute mai mult de 1-2 zile in frigider. In schimb, acestea pot fi congelate pentru a rezista mai mult. Pastele proaspete, facute cu oua, vor rezista o zi in frigider sau 2 luni in congelator. Pastele fierte pot fi tinute 3-5 zile in frigider sau congelator. Atunci cand le pui la rece, asigura-te ca sunt ambalate bine, intr-un recipient sigilat, ca sa nu absoarba mirosuri.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-06-01 Vizualizari: 1012


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu farfalle, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"In societatea noastra "fericirea" este un produs de casa!"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro