193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru piure de legume

Sfaturi pentru piure de legume

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru piure de legume
Fie ca vrei sa pregatesti o garnitura speciala sau ca trebuie sa prepari un piure de legume pentru cel mic, e important sa stii cateva trucuri si sfaturi, pentru a obtine cel mai bun rezultat. Piureurile de legume nu sunt greu de facut, asa ca iata pasii.

1. Gateste legumele
Primul pas este sa gatesti legumele, evident. Le poti coace, prepara la aburi, fierbe sau pune la microunde. Daca le vei face la aburi, vei pastra mai multi nutrienti. Daca alegi sa le coci sau fierbi, vei putea face o cantitate mai mare deodata. E mai bine sa folosesti cuptorul cu microunde doar daca planuiesti sa faci o cantitate mica. De preferat, pune legumele intr-un vas de sticla.

2. Pune-le in blender
Scoate legumele gatite si pune-le in aparatul cu care urmeaza sa faci piureul, indiferent ca e vorba de blender sau mixer.

3. Lichidul ramas
Pune deoparte lichidul ramas dupa ce legumele au fiert. Acesta va fi adaugat in piure, pentru a-i da gustul si consistenta dorita. Acest lichid ajuta la pastrarea nutrientilor care s-au scurs in apa, in timpul gatitului.



4. Cum sa le pastrezi
Daca ai facut mai mult piure decat ai nevoie, il poti pastra la congelator. Cel mai bine e sa folosesti o tava pentru gheata, pentru a-l ingheta in cantitati mici. Dupa ce s-a congelat, scoate cuburile si pune-le in pungute pentru congelator.

5. Cand sa-l subtiezi
Dupa ce ai pasat legumele, obtii o pasta destul de groasa, pe care trebuie sa o subtiezi, folosing lichidul in care s-au gatit legumele. Aici ai doua optiuni. Fie il subtiezi dupa ce le-ai pasat, daca urmeaza sa-l consumi curand, fie il pui asa la inghetat si il subtiezi atunci cand il mananci.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-06-08 Vizualizari: 870


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru piure de legume, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro