193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 greseli atunci cand gatim fasole uscata

5 greseli atunci cand gatim fasole uscata

      Trimite pe mail Printeaza
5 greseli atunci cand gatim fasole uscata
Fasolea uscata este ieftina, usor de preparat si foarte sanatoasa. Chiar daca e putin mai complicat de pregatit decat cea la conserva, are un gust mult mai bun si o textura mai placuta. Ca sa gatesti mereu fasolea ca la carte, iata cele mai comune 5 greseli pe care sa le eviti.

1. Tii fasolea prea mult
Chiar daca tu nu vezi un termen de expirare, caci o cumperi vrac, asta nu inseamna ca el nu exista. Nu folosi o punga de fasole care zace in camara ta de ani de zile. Majoritatea incep sa-si piarda nutrientii cam in doi ani, asa ca fa-ti curat in bucatarie si arunca toata fasolea veche.

2. N-o inmoi
Indiferent ce tip de fasole uscata pregatesti, este esential sa o lasi la inmuiat. Asta inseamna ca trebuie sa stea cel putin 8 ore, inainte sa o gatesti. De asemenea, trebuie sa pui foarte multa apa, incat sa o acoperi. Fasolea va absorbi foarte multa apa in timp ce sta, asa ca e bine sa aiba destula. Nu uita sa folosesti un vas cat mai mare, ca boabele umflate sa aiba loc.

3. Nu dai importanta vasului in care o pregatesti
Fasolea are nevoie de un vas cat mai mare, pentru a se gati bine. Trebuie sa aiba loc sa fiarba si sa se miste. Daca vei folosi vase de proasta calitate, subtiri sau prea mici, fasolea se va gati inegal si risti sa obtii doar cateva boabe gatite bine, restul vor fi ori crude, ori gatite prea mult. Ca sa iti dai seama cand sunt gata, nu trebuie decat sa le gusti. Boabele trebuie sa fie cremoase in interior si sa nu se sparga la exterior.



4. Nu asezonezi la timp
Daca nu asezonezi si nu adaugi condimente in fasole, ea nu prea va avea gust. Ele absorb foarte bine aromele, deci poti fi creativ. Adauga ingrediente precum morcovi sau ceapa. Ai grija cu sarea, mai ales daca o pui in timpul fierberii. Nu pune prea multa, caci, dupa ce lichidul in exces se va evapora, vei ramane cu o fasole mult prea sarata.

5. Te limitezi la un singur fel de fasole
Daca esti deja maestru in a gati un fel de fasole, asta nu inseamna ca nu poti sa mai schimbi, din cand in cand. Nu-ti fie teama sa incerci si alte tipuri de fasole. La supermarket sau in piata vei gasi diverse feluri: alba, neagra, rosie, etc. Incearca-le pe toate.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-06-20 Vizualizari: 1679


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 greseli atunci cand gatim fasole uscata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro