193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru briose cu afine

Sfaturi pentru briose cu afine

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru briose cu afine
Briosele cu afine sunt delicioase, iar cel mai bine este sa le faci vara, cand gasesti afine proaspete, in piata. Desigur, poti folosi si afine congelate, insa cele proaspete sunt mult mai gustoase. Iata cateva sfaturi care sa te indrume sa obtii briose cu afine perfecte.

1. Amesteca bine ingredientele ude
Briosele sunt faimoase pentru modul lor usor de preparare, adica amestecarea ingredientelor ude, apoi a celor uscate, apoi combinarea acestora. Amestecarea celor ude este foarte importanta si trebuie facuta cat mai bine. Atunci cand le combini cu cele uscate, nu trebuie sa amesteci foarte mult, ci doar cat sa le integrezi. Altfel, vei incuraja formarea glutenului, care va duce la briose prea tari.

2. Grasimi
Pentru briose poti folosi mai multe feluri de grasimi, in functie de ce spune reteta ta. Astfel, poti adauga unt, ulei de floarea soarelui sau ulei de masline. Totusi, cele facute cu unt vor avea un gust mai bogat si o textura aparte.

3. Lichide
E mai bine sa folosesti mai putine oua si mai multe lichide, deoarece proteinele din oua pot face briosele mai tari. Cel mai des se foloseste smantana, deoarece gustul ei se potriveste foarte bine cu dulceata fructelor si restul ingredientelor. In plus, te va ajuta sa nu obtii niste briose gretos de dulci.



4. Zaharul
Cel mai bine ar fi sa folosesti zahar brun, deoarece are o aroma mult mai bogata decat cel alb. De asemenea, cel granulat, daca va fi presarat deasupra brioselor, le va da o textura mult mai interesanta, plus un aspect frumos. Desigur, daca nu vrei sa folosesti zahar, il poti inlocui cu miere.

5. Fructele
Deseori, te poti trezi cu briose in care afinele s-au scufundat la baza acestora. Asta inseamna ca nu le-ai pregatit cum trebuie. Inainte de a fi incorporate in aluat, pune peste afine o lingura din amestecul de ingrediente uscate, si amesteca-le foarte usor. Asta le va face sa se prinda mult mai bine de aluat si sa nu mai coboare la baza brioselor. Vor fi distribuite egal.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-07-06 Vizualizari: 810


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru briose cu afine, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro