193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru tartele de legume

Sfaturi pentru tartele de legume

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru tartele de legume
Tartele nu sunt doar pentru desert, ci ele se pot transforma intr-un pranz sau o cina delicioasa. Desigur, tartele cu legume au alte reguli fata de cele cu fructe. Iata cateva dintre acestea.

1. Coace crusta
E foarte important sa coci crusta inainte de a pune umplutura. Daca vei pune oua peste un aluat necopt, acesta se va imbiba si nu va mai fi la fel de crocant. Pune-o la cuptor pana cand se rumeneste, apoi scoate-o si las-o la racit. Nu pune umplutura imediat.

2. Foloseste cate oua iti spune reteta
Oricat de mult ti-ar placea sa integrezi oua in retetele tale, trebuie sa te rezumi la ceea ce-ti spune reteta pe care o folosesti. O crema perfecta din oua si lapte inseamna un echilibru intre cele doua ingrediente. Daca vei folosi mai multe oua, atunci vei obtine o textura gumoasa si prea tare. Daca nu folosesti destule, atunci crema nu se va prinde cum trebuie.

3. Umpluturile
Atunci cand incepi sa adaugi legume in crema de oua si lapte, ai grija ca acestea sa fie cat se poate de uscate. De exemplu, daca pui ciuperci, nu uita sa le pregatesti in tigaie inainte. Daca folosesti spanac, atunci stoarce-l cat de bine poti, pentru a scapa de o mare cantitate de apa care ti-ar putea ruina tarta.



4. Coacerea
Daca vrei sa obtii o crusta usor maronie, nu pune tarta pe grilajul de sus al cuptorului. Cel mai bine ar fi sa o pui pe cel de jos, pentru a se rumeni uniform, atat la baza, cat si in laterale.

5. Scoate-o la timp
Nimic nu e mai dezamagitor decat o tarta arsa, dupa ce te-ai chinuit atat de mult sa iasa bine. Tarta este gata atunci cand marginile sunt stabile, dar centrul este inca putin moale. Ea trebuie sa tremure putin, daca o scuturi usor. Daca o lasi prea mult, poate deveni mult prea tare.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-07-20 Vizualizari: 838


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru tartele de legume, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro