193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum folosim faina de soia

Cum folosim faina de soia

      Trimite pe mail Printeaza
Cum folosim faina de soia
Faina de soia este deseori folosita ca inlocuitor al fainii obisnuite. Fie ca o folosesti pentru dulciuri, supe, sosuri sau alte preparate, trebuie sa cunosti cateva caracteristici ale acesteia. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa folosesti faina de soia.

1. Preparatele cu praf de copt sau bicarbonat
Poti inlocui faina obisnuita cu cea de soia in preparatele ce contin bicarbonat de sodiu sau praf de copt. Acestea vor ajuta aluatul sa creasca in absenta drojdiei. Poti inlocui cam un sfert din faina obisnuita cu faina de soia, atunci cand faci o paine fara drojdie, de exemplu.

2. Pentru briose si paine
Poti inlocui faina de grau cu faina de soia in retetele de paine sau briose, sau alte aluaturi care cresc in cuptor. De exemplu, poti folosi doua linguri de faina de soia per ceasca de faina obisnuita, tinand cont de reteta pe care incerci sa o modifici.

3. Temperatura cuptorului
E foarte important sa tii cont de temperatura cuptorului, atunci cand folosesti faina de soia. Trebuie sa o reduci cu vreo 25 de grade. Faina de soia se rumeneste mult mai repede decat cea obisnuita, de aceea, mancarurile tale se pot arde mult mai usor. Fii cu ochii pe preparat si modifica si timpul de gatire. E posibil sa trebuiasca sa scoti mancarea mai repede decat spune reteta, poate chiar cu 10 minute inaintea timpului mentionat.



4. Nu adauga dupa ochi
Calculeaza-ti bine cantitatile, nu le pune „ochiometric”, mai ales daca este printre primele dati cand gatesti cu alta faina decat cea de grau. Chiar daca aluatul ti se pare prea moale, rezista tentatiei de a mai adauga faina de soia. Chiar daca nu vei nimeri din prima cantitatile bune, dupa cateva incercari te vei descurca mult mai bine.

5. Unde o depozitezi
Atunci cand gatesti cu faina de soia, e bine sa cumperi cantitatea de care ai nevoie, sa nu-ti ramana multa in plus. Daca, totusi, iti ramane, inchide-o bine si tine-o in frigider. Deoarece aceasta contine uleiuri naturale, s-ar putea sa rancezeasca destul de repede.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-07-25 Vizualizari: 3500


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum folosim faina de soia, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro