193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi si trucuri pentru a gati ouale

Sfaturi si trucuri pentru a gati ouale

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi si trucuri pentru a gati ouale
Ouale sunt printre cele mai versatile alimente si pot fi integrate in foarte multe retete. Ca sa devii un expert in gatitul oualor, iata cateva sfaturi si trucuri extrem de utile.

1. Prospetimea
Cu cat ouale sunt mai vechi, cu atat albusul se subtiaza, galbenusul se aplatizeaza iar membrana galbenusului devine mai slaba, deci se poate rupe mai usor. Aceste schimbari nu influenteaza cu absolut nimic valoarea nutritionala a oului. Totusi, conteaza pentru aspect. Daca faci oua ochiuri, de exemplu, cu cat sunt mai proaspete, cu atat vor fi mai aratoase.

2. Oua care devin verzui
Ti se intampla uneori sa te trezesti cu oua verzui, fie ca sunt fierte, fie ca sunt oua jumari? In cazul jumarilor, acea nuanta apare din cauza tigaii in care le prepari. Evita tigaile din fonta. In ceea ce priveste ouale fierte, daca au o culoare ciudata inseamna ca s-a petrecut o reactie chimica intre albus si galbenus. Totusi, este inofensiva. Apare atunci cand ouale au fost gatite la o temperatura prea mare sau cand le-ai lasat prea mult.



3. Vasul in care batem ouale
Pentru niste oua batute excelente, incepe prin a folosi un vas adecvat. Atunci cand sunt batute, ouale isi maresc volumul si pot fi chiar de 4 ori mai mari decat dimensiunea initiala. Vasul tau trebuie sa fie destul de larg incat sa incapa toata compozitia finala, dar nu prea mare, caci amestecul va fi prea dispersat. Ai grija ca vasele sa fie foarte curate, caci orice urma de grasime poate preveni baterea corecta a albusurilor. Evita vasele din plastic.

4. Temperatura
Ouale se separa cel mai bine cand sunt abia scoase din frigider. Totusi, albusurile se bat mai bine cand sunt la temperatura camerei. Separa intai ouale scoase de la rece, apoi lasa albusurile deoparte, ca sa se incalzeasca putin. In acest timp poti prepara tava de copt si celelalte ingrediente.

5. Ouale si cuptorul cu microunde
Ai auzit ca poti prepara ouale in cuptorul cu microunde, dar nu stii cum? Ei bine, intotdeauna trebuie sa le spargi, inainte de a le baga la cuptor. Nu le pune niciodata intregi, deoarece risti ca ele sa explodeze. Din acelasi motiv, e bine sa intepi usor galbenusul cu o scobitoare, inainte sa-l pui la microunde.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-08-05 Vizualizari: 1255


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi si trucuri pentru a gati ouale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro