193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu vinete

Sfaturi pentru gatit cu vinete

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu vinete
Vinetele sunt niste legume foarte versatile si sanatoase. Daca nu fac parte din dieta ta in mod obisnuit, ar trebui sa le introduci. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa le pregatesti si incluzi in diferite retete.

1. Cum sa le selectezi si pastrezi
Vinetele apar cam prin perioada aceasta, desi sunt disponibile in supermarket tot timpul anului. Acum e momentul cel mai potrivit sa te aprovizionezi din piata si sa le si pregatesti pentru iarna. Indiferent de soiul pe care il cumperi, ai grija sa fie tari, grele si sa aiba o piele lucioasa, fara lovituri. Cele mici au de obicei un gust mai placut decat cele mari, deoarece sunt mai putin amarui. Tine-le la frigider pana la 2-3 zile, caci se strica usor.

2. Prepararea
Ca sa incepi pregatirea vinetelor, trebuie sa le speli foarte bine. Pielita este comestibila, insa daca vrei sa o mananaci, cel mai bine ar fi sa cumperi vinete organice. Daca preferi sa le decojesti, foloseste un cutit. Nu scoate pielita decat daca urmeaza sa le folosesti, caci, altfel, isi vor schimba culoarea. Taie vanata in felii sau cubulete, in functie de reteta pe care urmaresti sa o prepari. Unii spun ca sarea ajuta in cazul gustului amarui, insa asta depinde de preferinte.



3. Vinete coapte
Vinetele coapte capata un gust intens si delicios. Este o metoda foarte buna de a le gati, indiferent daca le faci la cuptor sau daca le pregatesti pentru salata de vinete. Daca vrei sa le faci la cuptor, le poti pune intregi pe o foaie de copt, pana cand se inmoaie. Apoi, lasa-le la racit, taie-le si scoate pulpa. Le poti coace si deja taiate, stropite cu putin ulei si asezonate dupa preferinte.

4. Prajite
Vinetele prajite sunt o alternativa mult mai sanatoasa la cartofii prajiti. Atunci cand le prepari astfel, exteriorul devine crocant, iar interiorul cremos si gustos. Pot fi servite cu un sos, la fel ca in cazul cartofilor prajiti.

5. La gratar
Vinetele la gratar sunt foarte bune si absorb orice marinada sau condimente folosite. Vor capata o aroma placuta, de fum. Nu trebuie decat sa le feliezi, sa le ungi cu putin ulei, sa presari cateva condimente, apoi sa le pui pe gratar.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-08-12 Vizualizari: 806


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu vinete, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre mama: Indiferent de cat mananci,niciodata nu esti prea gras, incat mama ta sa nu iti mai dea nimic de mancare"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro