193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Spanac in 5 preparate gustoase

Spanac in 5 preparate gustoase

      Trimite pe mail Printeaza
 Spanac in 5 preparate gustoase
Spanacul este unul dintre alimentele pe care incepem sa le apreciem atunci cand crestem. Daca nu era preferatul nostru in copilarie, acum stim ca este foarte sanatos. In plus, el poate fi preparat in diverse feluri, astfel incat nu te vei plictisi niciodata de el. Iata cinci feluri gustoase si sanatoase in care spanacul poate fi integrat.

1. In supe
Spanacul este ideal pentru supe, deoarece se gateste repede, adauga o aroma deosebita, culoare si multe vitamine. Il poti adauga intr-o supa de rosii si o vei transforma intr-un preparat si mai sanatos decat este deja. De asemenea, spanacul poate fi chiar vedeta supei, daca preferi. O supa cremoasa de spanac este ideala pentru un pranz delicios.

2. In sosuri
Spanacul poate fi adaugat in multe sosuri, in special in cele pentru pizza sau paste. Cea mai buna varianta este sa-l integrezi in sosul pesto, alaturi de busuioc si putina menta proaspata. De asemenea, nu uita de usturoi, cateva nuci taiate marunt si suc de lamaie. Amesteca totul cu putin ulei de masline, pana capata o consistenta cremoasa. Dupa preferinte, poti adauga putin parmezan ras sau orice alt cascaval preferi.

3. In sufleuri sau tarte
Cine a spus ca nu poti coace spanacul? Este chiar o idee foarte buna, deoarece el poate fi integrat in multe sufleuri, placinte si tarte. Incearca un sufleu de spanac, cu putina branza. Sau, adauga-l in reteta ta preferata de tarta cu legume. Chiar daca suna ciudat, el poate fi integrat si in retetele pentru dulciuri, precum negrese sau checuri, insa in cantitati mici.



4. In paste
Spanacul poate fi pus si in paste, fie sub forma de sos, fie ca atare. Este un adaos excelent, deoarece va aduce multe beneficii nutritionale, dar si un gust delicios. Este ideal pentru lasagna sau ravioli. Merge foarte bine cu mozzarella sau tofu.

5. Ca umplutura
Deoarece nu are un gust foarte puternic, spanacul poate fi adaugat ca umplutura in diverse retete, pentru a oferi mai multe beneficii dar si mai multa textura mancarii. Daca iti plac ciupercile umplute, atunci incearca sa folosesti si putin spanac, data viitoare cand le prepari. Nu uita de sandwich-uri, caci spanacul le poate completa intr-un mod excelent.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-08-31 Vizualizari: 796


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Spanac in 5 preparate gustoase, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro