Tips & tricks
Legume delicioase la gratar

Legumele facute pe gratar pot fi o garnitura perfecta, atunci cand sunt pregatite cum trebuie. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari niste legume la gratar delicioase.
1. Foloseste ulei
Daca nu sunt unse cu putin ulei, legumele se usuca atunci cand se afla langa o sursa de calcura. Inainte sa le pui pe gratar, stropeste-le cu putin ulei de masline. Nu folosi prea mult, ca sa nu adaugi calorii inutile. O pelicula subtire este de ajuns si va ajuta si condimentele sa se lipeasca mai bine.
2. Nu le lasa sa se arda
Anumite tipuri de legume se gatesc in cateva minute, pe cand altele trebuie sa stea mai mult pe gratar. Cartofii, de exemplu, se vor gati mult mai greu fata de ciuperci. Daca-i vei lasa mult timp la o temperatura foarte ridicata, ei se vor arde la exterior, iar pe interior vor fi cruzi. Ca sa eviti acest lucru, lasa-i intai pe gratarul incins, apoi transfera-i intr-o parte a gratarului unde caldura nu mai e la fel de puternica. Lasa-i acolo pana sunt gata. O alta metoda este sa-i gatesti inainte de a-i pune pe gratar.
3. Taie in bucati mici
Daca pregatesti legume mari, precum vinetele sau dovleacul, e bine sa le tai intai, in bucati mici. Astfel, fiecare felie se va gati cum trebuie si vor avea si un gust mult mai bun. Daca ai de facut niste legume mici, cel mai bine ar fi sa le treci printr-un bat de frigarui.
4. Inveleste-le in staniol
Vrei sa faci niste legume la gratar dar nu ai timp sa stai sa le supraveghezi atat de mult? O metoda potrivita ar fi sa le invelesti in staniol. Lasa-le pe gratar pana cand devin mai moi. Cand le scoti, ai grija la desfacerea staniolului, caci vor iesi aburi fierbinti.
5. Combina-le in functie de timpul de gatire
Ca sa nu te chinui cu multe feluri de legume in acelasi timp, e mai bine sa le combini in functie de timpul de gatire. Astfel, se vor face uniform si nu va trebui sa fii atent la fiecare in parte. De exemplu, pune laolalta rosiile si ciupercile, deoarece ambele se gatesc rapid. Ardeii se pot combina cu ceapa.
1. Foloseste ulei
Daca nu sunt unse cu putin ulei, legumele se usuca atunci cand se afla langa o sursa de calcura. Inainte sa le pui pe gratar, stropeste-le cu putin ulei de masline. Nu folosi prea mult, ca sa nu adaugi calorii inutile. O pelicula subtire este de ajuns si va ajuta si condimentele sa se lipeasca mai bine.
2. Nu le lasa sa se arda
Anumite tipuri de legume se gatesc in cateva minute, pe cand altele trebuie sa stea mai mult pe gratar. Cartofii, de exemplu, se vor gati mult mai greu fata de ciuperci. Daca-i vei lasa mult timp la o temperatura foarte ridicata, ei se vor arde la exterior, iar pe interior vor fi cruzi. Ca sa eviti acest lucru, lasa-i intai pe gratarul incins, apoi transfera-i intr-o parte a gratarului unde caldura nu mai e la fel de puternica. Lasa-i acolo pana sunt gata. O alta metoda este sa-i gatesti inainte de a-i pune pe gratar.

3. Taie in bucati mici
Daca pregatesti legume mari, precum vinetele sau dovleacul, e bine sa le tai intai, in bucati mici. Astfel, fiecare felie se va gati cum trebuie si vor avea si un gust mult mai bun. Daca ai de facut niste legume mici, cel mai bine ar fi sa le treci printr-un bat de frigarui.
4. Inveleste-le in staniol
Vrei sa faci niste legume la gratar dar nu ai timp sa stai sa le supraveghezi atat de mult? O metoda potrivita ar fi sa le invelesti in staniol. Lasa-le pe gratar pana cand devin mai moi. Cand le scoti, ai grija la desfacerea staniolului, caci vor iesi aburi fierbinti.
5. Combina-le in functie de timpul de gatire
Ca sa nu te chinui cu multe feluri de legume in acelasi timp, e mai bine sa le combini in functie de timpul de gatire. Astfel, se vor face uniform si nu va trebui sa fii atent la fiecare in parte. De exemplu, pune laolalta rosiile si ciupercile, deoarece ambele se gatesc rapid. Ardeii se pot combina cu ceapa.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-09-07 Vizualizari: 799
Daca ti-a placut articolul Legume delicioase la gratar, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta