193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum gatim cu branza

Cum gatim cu branza

      Trimite pe mail Printeaza
Cum gatim cu branza
Macaroanele, placintele si pizza au ceva in comun: merg de minune cu branza. Daca iti place sa prepari diverse mancaruri cu branza, e bine sa stii cateva reguli. Iata cinci sfaturi care sa te ajute sa obtii rezultatul dorit.

1. Rade branza cand este rece
Daca vrei sa presari branza sau cascaval ras peste macaroane sau pizza, atunci trebuie sa o razi cat este rece. Cu cat devine mai calda, cu atat o sa fie mai moale si mai greu de manevrat. In plus, daca ai de-a face cu branza proaspata sau moale, nici nu e nevoie sa o razi, o poti marunti pur si simplu cu degetele.

2.Nu toate pot fi incalzite
Nu incerca sa gatesti cu orice tip de branza, deoarece nu toate raspund la fel de bine la caldura. De obicei, branzeturile mai fine isi pot pierde din savoare. Cel mai bine este sa exprimentezi cu o bucata mica, inainte sa distrugi vreo specialitate costisitoare.



3. In sosuri
Daca prepari un sos bechamel si vrei sa pui branza in el, atunci ai grija sa-l faci mai lichid. Gustul de faina nu trebuie sa intre in competitie cu cel de branza. Totusi, daca gatesti cu o branza cu un gust foarte intens, atunci poti face si sosul la fel. O alta regula este sa iei sosul de pe foc, inainte sa adaugi branza. Altfel, risti sa se separe si sa obtii un dezastru.

4. In burgeri
Pentru un burger excelent, adauga branza cu vreo doua minute inainte sa iei carnea de pe foc. Trebuie sa-i lasi timp sa se topeasca. Altfel, vei avea un burger cu o felie de branza gumoasa si rece, foarte neplacut.

5. In preparate reci
Dupa cum am spus, nu toate branzeturile pot fi preparate la cald. Asta nu trebuie sa te descurajeze, caci multe varietati sunt foarte bune in mancaruri reci, precum salate cu paste sau doar cu legume. Poti pune bucatele mici de branza si in sosuri. Cele mai bune branzeturi pentru salate sunt cele proaspete.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-09-09 Vizualizari: 810


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum gatim cu branza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro