193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» De ce ti-e frica in bucatarie?

De ce ti-e frica in bucatarie?

      Trimite pe mail Printeaza
De ce ti-e frica in bucatarie?
Cu totii avem frici, mai mult sau mai putin realiste, atunci cand vine vorba de gatit. Toate ustensilele de bucatarie te pot coplesi, iar unele tehnici de gatit pot parea periculoase. Iata cele mai comune frici in bucatarie si cum sa le depasesti.

1. Frica de cutite
Toata lumea trece prin asta, cand taie si feliaza legume sau fructe. Cu cat gatesti mai mult, cu atat sansele sa te tai sunt mai mari. Totusi, asta nu inseamna ca gandul la cutite trebuie sa-ti induca o stare de panica. Ca sa te descurci fara accidenta sangeroase, foloseste mereu un tocator. Tine bine cutitul in mana cu care tai, iar cu cealalta tine ingredientul, dar fara sa-ti apropii degetele de lama.

2. Razatoarea
Poate ti se pare amuzant, insa unii oameni chiar sunt terifiati de razatoare. Si pe buna dreptate! Este atat de ascutita, incat ajunge o secunda de neatentie pentru a te accidenta. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie s-o ascunzi undeva si sa n-o folosesti niciodata. Ai mai multa grija cand razi legume sau cascaval, iar atunci cand ajungi cu degetele aproape de ea, opreste-te si apuca din nou alimentul respectiv. Nu folosi miscari rapide, pentru ca te poti taia fara sa-ti dai seama.



3. Tigaile incinse
Cu totii am facut asta, macar o data: din neatentie sau din graba, am pus mana pe o tava sau tigaie incinsa. Poate te-ai trezit cu basici dureroase, poate ca nu. Aceste accidente pot fi prevenite usor, daca folosesti manusi speciale. Ca sa nu uiti de ele, pregateste-le de dinainte sa te apuci de gatit. Pune-le undeva la vedere, astfel iti va intra in reflex sa le pui inainte sa atingi vreo tava.

4. Prajit
Frica de ulei incins este, poate, cea mai rezonabila dintre toate cele mentionate mai sus. Ajuns la temperaturi atat de inalte, uleiul devine periculos daca nu este folosit cu atentie. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la cartofii prajiti, ci sa ai mai multa grija. Nu umple tigaile cu ulei, pune doar cat iti trebuie. Lasa loc, pentru ca uleiul se va ridica atunci cand vei adauga ingredientele la prajit. Tine minte, uleiul incins nu trebuie sa intre niciodata in contact cu apa!





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-09-23 Vizualizari: 805


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul De ce ti-e frica in bucatarie?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro