193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum gatim cu uleiul de cocos

Cum gatim cu uleiul de cocos

      Trimite pe mail Printeaza
Cum gatim cu uleiul de cocos
Fiecare ulei se comporta diferit la gatit, iar uleiul de cocos nu e o exceptie. Inainte sa gatesti cu el, trebuie sa stii cum si la ce il poti folosi. Iata informatii care o sa te ajute sa inveti sa utilizezi uleiul de cocos.

1. Este solid la temperatura camerei
Este una dintre cele mai importante diferente dintre uleiul de cocos si restul uleiurilor vegetale. In timpul anotimpurilor friguroase, acesta este tare ca piatra! Te vei chinui sa razuiesti cateva bucatele.

2. Devine lichid la caldura
Uneori, poti observa o pelicula de lichid deasupra uleiului tau de cocos solid. Nu te speria, caci este normal. In functie de locul in care il tii, uleiul de cocos poate fi complet solid, complet lichid sau undeva intre. In timpul verii, mai ales, el va fi lichid.

3. Este potrivit pentru gatit
Uleiul de cocos are un punct de ardere mare, deci este bun pentru aproape orice mod de gatire. Totusi, daca vrei sa prajesti in baie de ulei, alege o alta varianta, poate un ulei de palmier.

Melting Coconut Oil

4. Cum sa-l portionezi
Daca il tii la frigider, uleiul de cocos va fi solid, deci iti va fi destul de greu sa iei doar atat cat iti trebuie. Ca sa nu te chinui, portioneaza-l de dinainte. Foloseste o forma pentru gheata, si pune cate doua linguri de ulei lichid in fiecare adancitura. Tine-le apoi la frigider sau congelator, in functie de preferinte. Vor fi mereu la indemana si vei putea pune exact cat ai nevoie.

5. Cum sa-l incalzesti
Cea mai buna metoda pentru a aduce uleiul de cocos in stare lichida este sa-l incalzesti intr-o tigaie. Se va topi destul de repede.

6. Pentru prajituri
Uleiul de cocos poate fi folosit si pentru prajituri, insa ai grija sa-l pui intotdeauna alaturi de ingrediente la temperatura camerei. Daca il adaugi peste lapte rece, el se va solidifica.






Postat de Andreea Utza pe data de 2016-10-05 Vizualizari: 1867


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum gatim cu uleiul de cocos, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu faceti cumparaturile prea devreme ca sa nu folositi decat alimente proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro