193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 5 intrebari despre gatitul cu alcool

5 intrebari despre gatitul cu alcool

      Trimite pe mail Printeaza
5 intrebari despre gatitul cu alcool
Bauturile alcoolice sunt des folosite in bucatarie, pentru mancaruri, sosuri sau prajituri. Ele pot schimba complet un preparat obisnuit, transformandu-l intr-o delicatesa. Iata tot ce trebuie sa stii despre gatitul cu alcool.

1. De ce alcool in mancare?
Atunci cand este folosit cum trebuie, alcoolul poate transforma o mancare obisnuita intr-una cu totul speciala. Acesta ofera arome deosebite, deoarece se combina foarte bine atat cu grasimile cat si cu moleculele de apa. De exemplu, este foarte bun in marinade si sosuri, deoarece face mancarea sa miroasa si sa arate mult mai bine.

2. Cum alegem bautura potrivita?
Daca nu ai bea niciodata un anumit tip de vin, atunci nu-l pune nici in mancare. Asta e singura regula de care trebuie sa tii cont. Nu folosi bauturi alcoolice de proasta calitate, doar pentru ca sunt mai ieftine. In mancaruri trebuie sa pui putin alcool, deci nu-ti face griji ca vei consuma intreaga sticla de whiskey. Totusi, nu folosi nici cea mai scumpa bautura pe care o ai in casa, ci pastreaz-o pentru a o savura alaturi de mancare. Altfel, aromele ei se vor pierde si amestca cu restul ingredientelor.

3. Cum il integram in mancaruri?
Nu poti inlocui apa cu bauturile alcoolice, insa, uneori, poti substitui o parte mica. De exemplu, cand vrei sa adaugi mai mult gust intr-o mancare, inlocuieste o cantitate mica de apa cu bere sau vin. Astfel de metode sunt potrivite si atuci cand gatesti fructe, deoarece vinul scoate in evidenta dulceata lor. Perele fierte in vin rosu sunt delicioase pentru zilele friguroase de iarna.



4. Cum pregatim sosurile cu alcool?
Atunci cand vrei sa adaugi ceva special unui preparat pe care-l faci in mod obisnuit, ii poti face un sos. Vinul alb si berea sunt potrivite pentru preparatele cu carne slaba, pe cand cel rosu si berea bruna sunt bune pentru carnea rosie.

5. Dar cum il folosim in dulciuri?
Deserturile cu alcool pot fi absolut delicioase sau groaznice. Nu vrei sa-ti ineci prajitura in lichior, ci doar sa-i dai un gust subtil si placut. Intr-un aluat de tort, 2-3 linguri de lichior sunt suficiente. La fel si in cazul unei prajituri tiramisu, nu scufunda piscoturile in coniac, ci doar stropeste-le usor.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-10-10 Vizualizari: 724


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 intrebari despre gatitul cu alcool, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro