193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Untul în bucate

Untul în bucate

      Trimite pe mail Printeaza
Untul în bucate
Stim cat de importanta e sarea in bucate, dar cum ramane cu untul? El poate imbogati numeroase mancaruri, sosuri si prajituri. Ca sa te bucuri de beneficiile sale, iata cateva reguli de gatit cu acesta.

1. Pentru legume sotate
Atunci cand prepari legume la tigaie, trebuie sa le prajesti in grasime foarte incinsa. Ai observant ca, atunci cand pui untul la topit, el face spuma. Trebuie sa astepti ca spuma sa dispara. Acesta este principalul indiciu ca untul este gata pentru prajit.

2. Foloseste unt rece pentru biscuit si produse de patisserie
Aluatul pentru biscuit si pateuri are nevoie de unt rece, care se topeste in cuptor si lasa in urma sa bule de aer. Ca sa poti pastra untul rece, amesteca aluatul cu o lingura de metal, nu cu mainile. Degetele tale vor fi prea calde si-l vor topi, pe cand lingura il va pastra la temperatura potrivita.

3. Adauga unt rece in sosuri
Multe sosuri beneficiaza de pe urma a 1-2 linguri de unt rece, adaugat chiar inainte de servire. Untul adauga o textura cremoasa dar si un gust mult mai bogat. E important sa pui unt rece, deoarece nu risti sa se separe si sa-ti ruineze sosul.



4. Pentru piure
Un piure de cartofi devine mult mai cremos dupa ce adaugi putin unt. E important sa pui intai untul si abia apoi laptele. Daca pui lactatele primele, apa din acestea se va combina cu amidonul din cartofi, facandu-i mai lipiciosi. In schimb, untul va imbraca moleculele de amidon si nu le va permite sa reactioneze cu apa din lactate. Rezultatul este un piure mai fin.

5. In omlete
Secretul pentru o omleta moale si cremoasa este untul. Adauga o lingura de unt rece in oua, inainte sa le pui in tigaie. Fara acesta, ouale devin usor gumoase. Insa, cu ajutorul untului, obtii o omleta mult mai bogata si delicioasa.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-10-14 Vizualizari: 722


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Untul în bucate, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro