193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa congelezi supele

Cum sa congelezi supele

      Trimite pe mail Printeaza
 Cum sa congelezi supele
In serile cand nu ai timp si nici chef sa gatesti, o supa de casa congelata poate fi un mare ajutor. Iata cum poti congela supele, ca sa te bucuri de ele mai mult timp.

1. Lasa supa sa se raceasca
Dupa ce ai pregatit supa, las-o la racit. E foarte important sa fie rece inainte sa o bagi in congelator. Daca o vei pune chiar si usor calduta, risti sa afectezi temperatura din congelator si, posibil, sa decongelezi usor restul alimentelor. In plus, o schimbare atat de brusca de temperatura poate dauna oricarui aliment.

2. Pune-o in recipient
Atunci cand pui supa in recipientul pe care-l vei lasa la congelator, ai grija sa nu-l umpli complet. Lasa putin spatiu, deoarece lichidele isi maresc volumul atunci cand ingheata. Daca umpli tot recipientul cu supa, risti sa se sparga.



3. Nu congela supa cu paste
Daca vrei sa te bucuri de o supa cu taitei nu o pune la congelat cu tot cu acestia, caci ii vei strica. Cel mai bine este sa-I fierbi separat, inainte sa decongelezi supa. Apoi, ii poti pune direct in ea, cand o servesti.

4. Nu congela supa cu smantana
La fel ca in cazul supei cu taitei, nici pe cea cu smantana nu trebuie sa o pui la congelat asa. Aceasta nu va rezista bine, ci se va separa si va capata o textura foarte neplacuta. Smantana poate fi adaugata inainte sa mananci supa.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-10-21 Vizualizari: 721


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa congelezi supele, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro