193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum congelam placintele

Cum congelam placintele

      Trimite pe mail Printeaza
Cum congelam placintele
Ti se intampla uneori sa ai pofta de o placinta, dar sa nu ai timp sau chef sa o prepari de la 0? Nu recurge la cele din supermarket. Atunci cand ai timp sa coci, pregateste doua placinte: pe una o vei baga la cuptor, iar pe cealalta o vei congela. Iata cum.

1. Placintele cu fructe
Placintele cu fructe trebuie congelate imediat ce au fost "asamblate", adica imediat ce ai pus compozitia de fructe peste blat. Atunci cand incepi sa amesteci fructele cu zaharul, ele incep sa-si lase sucul. Acest suc se poate transforma in cristale de gheata, atunci cand ajunge la congelator, de aceea e important sa lucrezi repede.
Inveleste placinta in cateva straturi de folie de plastic si pune-i o eticheta cu data cand ai preparat-o. Cu cat o impachetezi mai strans, cu atat vei tine la distanta umezeala si formarea cristalelor de gheata.

2. Placintele cu crema
Daca pregatesti o placinta cu o umplutura cremoasa, atunci trebuie sa procedezi cu totul diferit pentru congelare. Imediat ce ai terminat de facut umplutura, trebuie sa o bagi la rece. Toarn-o intr-un recipient etans si asaz-o in cel mai rece loc din congelatorul tau. La fel vei proceda si in cazul crustei. Imediat ce ai pregatit-o, trebuie sa o bagi la conngelat. Inghetarea rapida impiedica topirea untului, ceea ce va rezulta intr-un blat perfect.



3. Cum coci placinta cu fructe
A venit timpul sa coci placinta din congelator! Scapa de folia de plastic si bag-o direct in cuptorul preincalzit. Pentru un aluat mai bun, foloseste o tava cu hartie de copt deja incalzita. Daca ai o piatra de copt pizza, si mai bine. O poti folosi pentru placinta.

4. Cum coci placinta cu crema
Pentru aceasta ai nevoie de mai multe pregatiri. Incepe sa dezgheti umplutura cu o zi inainte. Muta recipientul in frigider peste noapte, apoi amesteca crema din nou, ca sa scapi de gheta care s-ar fi putut forma. Incepe sa coci intai crusta, pentru a avea textura perfecta. Abia apoi vei turna amestecul de crema si vei pune placinta iar la cuptor.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-11-14 Vizualizari: 675


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum congelam placintele, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro