193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» De ce merita sa devii vegetarian?

De ce merita sa devii vegetarian?

      Trimite pe mail Printeaza
De ce merita sa devii vegetarian?
Mai putin pentru situatiile in care nu iti poti procura anumite vitamine si minerale decat apeland la suplimente alimentare a fi vegetarian este chiar o decizie care ar trebui sa ne vina tuturor intr-un mod cat mai natural posibil. Nu se poate spune ca omul ar fi un pradator sau un carnivor intrucat noi nici macar nu vanam animalele pe care le consumam ci ne-am obisnuit sa le privim ca pe o marfa si nu ca pe ceva viu, cu individualitatea sa si aceleasi drepturi la viata ca si noi.

S-a dovedit statistic ca foarte multi vegetarieni au un nivel scazut al colesterolului ceea ce nu este situatia cu cei care consuma carne la acestia colesterolul fiind destul de ridicat sau chiar dincolo de limitele admise. Cancerul de colon sau alte disfunctii digestive sunt si acestea mai putin prezente la vegetarieni, iar la vegetarienii care consuma mai des produse din soia s-a observat si o reducere semnificativa a riscurilor cancerului de san si de prostata.

Vegetarienii care nu consuma deloc produse de origine animala, precum laptele, ouale sau branzeturile, sunt mai expusi bolii decat cei care accepta sa consume moderat si asemenea produse, dar refuza carnea definitiv. Fierul, zincul, calciul, gama de vitamine B sunt deci mai greu de procurat pe cale naturala pentru un vegetarian habotnic si mai usor pentru unul moderat si echilibrat.

Un lucru suprinzator care s-a descoperit la unii vegetarieni este faptul ca mancarea lor pare a fi mai bogata in sare decat la alte persoane, iar explicatia poate fi data prin anumite ingrediente pe care le folosesc la prepararea alimentelor, care doar acestea contin o doza prea mare de sare. In rest vegetarienii cu experienta isi pot oferi necesarul zilnic de proteine, minerale si vitamine fara mare greutate existand suficiente produse, altele decat carnea, de unde sa isi extraga acest necesar.

In functie de ceea ce consuma la masa vegetarienii pot fi impartiti in vegetarieni stricti sau vegani, fructarieni, lacto-vegetarieni, ovo-vegetarieni si pesco-vegetarieni. Din punct de vedere spiritual cei mai multi dintre acestia vor adopta o asemenea dieta din considerente de ordin moral si umanitarian ei stiind ca astfel pot conserva natura, nu fac rau animalelor si respecta viata. In ce priveste costurile unei diete vegetariene ele sunt mult mai reduse decat in cazul persoanelor obisnuite daca bineinteles nu se opteaza pentru anumite produse mai greu de procurat si deci mai scumpe decat celelalte.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-08-10 Vizualizari: 1653


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul De ce merita sa devii vegetarian?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Un meniu de sarbatori nu este neaparat unul bogat, dar trebuie sa acopere cam toate preferintele invitatilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro