Tips & tricks
5 secrete pentru mancaruri vegetariene

Mancarurile vegetariene pot fi la fel de gustoase si satioase precum cele pe baza de carne. In plus, sunt si mai sanatoase. Iata cateva secrete care te vor ajuta sa pregatesti preparate vegetariene excelente.
1. Prepara un meniu echilibrat
O masa vegetariana nu inseamna o garnitura. Trebuie sa tii cont de aceleeasi regula ca in cazul unei mese obisnuite: sa combini fibrele cu proteinele. Legumele sunt bogate in fibre, iar proteinele le poti lua fie din lactate si branzeturi, fie din unturi vegetale, spanac, tofu, fasole, quinoa, linte etc.
2. Pregateste legumele inainte de a le adauga in mancaruri
Stii ca atunci cand bagi la cuptor un aliment, apa din acesta se va evapora si vei ramane cu o aroma mult mai intensa. Gandeste-te, de exemplu, la diferenta dintre o rosie proaspata si una dezhidratata. Coace legumele inainte sa le pui in sosuri si mancaruri, si vei obtine niste arome mult mai bogate.
3. Adauga textura
Mancarurile ce contin doar legume sunt usor de mestecat si la fel de usoare pentru stomac, insa, s-ar putea sa nu-ti ofere o satisfactie prea mare cand le consumi. Ca sa adaugi mai multa textura, foloseste felii de tofu, ciuperci la gratar sau nuci. E important sa ai ceva de mestecat.
4. Gustul umami
Umami este cel de-al cincilea gust, ce poate fi tradus ca "delicios". Acest gust se gaseste, de exemplu, in sosul de soia si in branzeturile maturate. Acum, gandeste-te la aroma care le face speciale si iti vei da seama care este gustul umami. Integreaza-l in retetele tale folosind ingrediente precum: tofu, rosii, mazare, porumb sau ceapa.
5. Combina arome si texturi
Cu cat o mancare este mai complexa, cu atat iti va incanta papilele gustative. Incearca sa oferi preparatelor tale texturi sau arome in combinatii neasteptate. De exemplu, combina un orez cremos cu ciuperci si sparanghel crocant. Joaca-te si cu aromele, facand amestecuri surprinzatoare.
1. Prepara un meniu echilibrat
O masa vegetariana nu inseamna o garnitura. Trebuie sa tii cont de aceleeasi regula ca in cazul unei mese obisnuite: sa combini fibrele cu proteinele. Legumele sunt bogate in fibre, iar proteinele le poti lua fie din lactate si branzeturi, fie din unturi vegetale, spanac, tofu, fasole, quinoa, linte etc.
2. Pregateste legumele inainte de a le adauga in mancaruri
Stii ca atunci cand bagi la cuptor un aliment, apa din acesta se va evapora si vei ramane cu o aroma mult mai intensa. Gandeste-te, de exemplu, la diferenta dintre o rosie proaspata si una dezhidratata. Coace legumele inainte sa le pui in sosuri si mancaruri, si vei obtine niste arome mult mai bogate.

3. Adauga textura
Mancarurile ce contin doar legume sunt usor de mestecat si la fel de usoare pentru stomac, insa, s-ar putea sa nu-ti ofere o satisfactie prea mare cand le consumi. Ca sa adaugi mai multa textura, foloseste felii de tofu, ciuperci la gratar sau nuci. E important sa ai ceva de mestecat.
4. Gustul umami
Umami este cel de-al cincilea gust, ce poate fi tradus ca "delicios". Acest gust se gaseste, de exemplu, in sosul de soia si in branzeturile maturate. Acum, gandeste-te la aroma care le face speciale si iti vei da seama care este gustul umami. Integreaza-l in retetele tale folosind ingrediente precum: tofu, rosii, mazare, porumb sau ceapa.
5. Combina arome si texturi
Cu cat o mancare este mai complexa, cu atat iti va incanta papilele gustative. Incearca sa oferi preparatelor tale texturi sau arome in combinatii neasteptate. De exemplu, combina un orez cremos cu ciuperci si sparanghel crocant. Joaca-te si cu aromele, facand amestecuri surprinzatoare.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-11-16 Vizualizari: 914
Daca ti-a placut articolul 5 secrete pentru mancaruri vegetariene, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Nu uitati de aperitivele de regim precum broccoli, salata verde sau sparanghel acompaniate de un sos usor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta