193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru cheesecake

Sfaturi pentru cheesecake

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru cheesecake
Ne lasa gura apa atunci cand ne gandim la un cheesecake bine facut. Ca sa devii un expert in acest desert minunat, iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

1. Tine cont de cerintele prajiturii
Majoritatea retetelor o sa-ti spuna si la cate grade e bine sa pregatesti cheesecake-ul. Aceleasi retete o sa-ti spuna si ca, odata ce ai „montat„ prajitura, trebuie sa o lasi cam 6 ore la rece. Aceasta perioada de racire este esentiala, daca iti doresti un cheesecake bun, care sa iasa usor din tava. Apoi, cand il servesti, scoate-l din frigider si lasa-l vreo 20-30 de minute, pana ajunge la temperatura camerei. Va fi mult mai bun asa.

2. Foloseste branza la temperatura camerei
Nu folosi branza direct din frigider, ci scoate-o de dinainte sa te apuci de gatit, si las-o pana ajunge la temperatura camerei. Este o regula foarte importanta, mai ales daca-ti doresti o umplutura de branza cremoasa si fara cocoloase.



3. De ce crapa cheesecake-urile?
Majoritatea cheesecake-urilor au o crapatura deasupra, dar asta nu trebuie sa te ingrijoreze. Nu inseamna ca ai facut ceva gresit, pur si simplu asa se intampla din cauza temperaturii cuptorului si a modului in care prajitura incepe sa se incalzeasca. Daca te deranjeaza, intinde un strat de smantana dulce peste cheescake, dupa ce se raceste.

4. Coace crusta inainte
Unele retete cer si acest pas, altele nu. Adevarul este ca daca vei coace crusta aproximativ 10 minute, inainte sa pui umplutura si sa o bagi din nou la cuptor, vei obtine o prajitura mai crocanta. Poti folosi aceasta metoda cu orice tip de blat.

5. Bate bine umplutura
Cheesecake-ul ideal este cremos, fara nicio cocoloasa. Ei bine, ca sa obtii acest rezultat, e important sa bati foarte bine umplutura. E posibil sa trebuiasca sa depasesti timpul mentionat in reteta, cu vreo 1-2 minute.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-02 Vizualizari: 743


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru cheesecake, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Asigurati-va din timp ca detineti toate ustensilele cerute de un gatit de calitate.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro