Lifestyle
De unde ne luam vitaminele (III)

6. Licopen
Licopenul este un pigment ce se gaseste in fructele si legumele rosii. Acesta are proprietati antioxidante. Studiile arata ca licopenul poate ajuta in cazul bolilor de inima si a unor tipuri de cancer. Rosiile sunt cele mai bune surse de licopen, iar produsele pe baza de rosii, sosurile si piureurile contin sunt alegeri foarte bune. Rosiile negatite nu sunt atat de bogate in licopen.
7. Lizina
Lizina este un amino acid care ajuta corpul la absorbtia de calciu si formarea colagenului. Are un rol important si in productia carnitinei, un nutrient care regleaza nivelul de colesterol. Il poti obtine din alimentele de origine animala, dar si din nuci, legume sau boabe de soia.
8. Magneziu
Corpul foloseste magneziul in peste 300 de reactii biochimice, inclusiv pentru functionarea muschilor si a nervilor, pastrarea ritmului cardiac si sanatatea oaselor. Taratele de grau au cea mai mare cantitate de magneziu, insa trebuie consumate cele neprocesate. Alte surse bune sunt migdalele, nucile caju si alte legume verzi, precum spanacul.
9. Niacina
Niacina este esentiala pentru transformarea alimentelor in energie. Ea ajuta si sistemul digestiv, pielea si nervii sa functioneze corect. Surse bune de niacina sunt arahidele sau untul de arahide, insa ai grija sa-l cumperi pe cel care contine 100% arahide prajite, fara adaos de zahar sau sare.
10. Omega-3
Acizii grasi omega-3 sunt foarte sanatosi atunci cand sunt consumati cu moderatie. Ei contribuie la sanatatea creierului si ajuta la reducerea inflamatiilor. Acestia se pot gasi in uleiul vegetal, nuci si legume verzi, dar si in peste, precum tonul.
Licopenul este un pigment ce se gaseste in fructele si legumele rosii. Acesta are proprietati antioxidante. Studiile arata ca licopenul poate ajuta in cazul bolilor de inima si a unor tipuri de cancer. Rosiile sunt cele mai bune surse de licopen, iar produsele pe baza de rosii, sosurile si piureurile contin sunt alegeri foarte bune. Rosiile negatite nu sunt atat de bogate in licopen.
7. Lizina
Lizina este un amino acid care ajuta corpul la absorbtia de calciu si formarea colagenului. Are un rol important si in productia carnitinei, un nutrient care regleaza nivelul de colesterol. Il poti obtine din alimentele de origine animala, dar si din nuci, legume sau boabe de soia.
8. Magneziu
Corpul foloseste magneziul in peste 300 de reactii biochimice, inclusiv pentru functionarea muschilor si a nervilor, pastrarea ritmului cardiac si sanatatea oaselor. Taratele de grau au cea mai mare cantitate de magneziu, insa trebuie consumate cele neprocesate. Alte surse bune sunt migdalele, nucile caju si alte legume verzi, precum spanacul.

9. Niacina
Niacina este esentiala pentru transformarea alimentelor in energie. Ea ajuta si sistemul digestiv, pielea si nervii sa functioneze corect. Surse bune de niacina sunt arahidele sau untul de arahide, insa ai grija sa-l cumperi pe cel care contine 100% arahide prajite, fara adaos de zahar sau sare.
10. Omega-3
Acizii grasi omega-3 sunt foarte sanatosi atunci cand sunt consumati cu moderatie. Ei contribuie la sanatatea creierului si ajuta la reducerea inflamatiilor. Acestia se pot gasi in uleiul vegetal, nuci si legume verzi, dar si in peste, precum tonul.
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-11-30 Vizualizari: 824
Daca ti-a placut articolul De unde ne luam vitaminele (III), aboneaza-te la RSS-ul de
Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta