193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» De unde ne luam vitaminele (IV)

De unde ne luam vitaminele (IV)

      Trimite pe mail Printeaza
De unde ne luam vitaminele (IV)
11. Potasiu
Potasiul este un electrolit esential, necesar pentru controlul activitatii electrice a inimii. Este folosit pentru a construi proteine si masa musculara, dar si pentru a transforma carbohidratii in energie. Cartofii sunt surse bune de potasiu, dar si pasta de tomate si fasolea verde.

12. Riboflavina
Riboflavina este o vitamina B, un antioxidant care ajuta organismul in lupta cu bolile, dar este necesar si pentru productia de energie. Multe tipuri de cereale sunt fortificate cu riboflavina, deci sunt surse excelente.

13. Seleniu
Seleniul este un mineral cu proprietati antioxidante. Organismul are nevoie de cantitati destul de mici, insa rolul sau ramane foarte important. Nucile de Brazilia sunt cele mai bune surse, insa e de ajuns sa consumi intre 6 si 8 nuci. Nu face abuz, caci daca depasesti doza poti avea probleme de sanatate.



14. Tiamina
Cunoscuta si sub numele de vitamina B1, tiamina ajuta corpul sa transforme carbohidratii in energie. Cea mai buna sursa este drojdia uscata. Totusi, exista si alte surse mai accesibile, precum mugurii de pin si boabele de soia.

15. Zinc
Zincul are un rol esential in functionarea sistemului imunitar. Stridiile contin cea mai mare doza de zinc, insa e mai probabil sa-l iei din carnea de pui sau rosie.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-02 Vizualizari: 789


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul De unde ne luam vitaminele (IV), aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro