193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Secretele unui hummus perfect

Secretele unui hummus perfect

      Trimite pe mail Printeaza
 Secretele unui hummus perfect
Chiar daca hummusul e un preparat simplu de facut, asta nu inseamna ca trebuie sa-l tratezi cu superficialitate. Iata care sunt secretele unui hummus perfect.

1. Fara naut la conserva
Desi poate suna trist, daca vrei un hummus ca la carte, trebuie sa uiti de nautul la conserva. Cel uscat e usor de pregatit si nu ai nevoie decat de o mica planificare. Trebuie sa-l pui la inmuiat in apa rece, peste noapte. Dimineata, strecori si clatesti bine boanele, apoi le pui la fiert in multa apa. O sa dureze aproximativ 2 ore.

2. Fierbe nautul foarte bine
Nu grabi acest proces, caci vei ruina intreaga reteta. Nautul trebuie sa fiarba foarte bine. Cand il scoti, el trebuie sa fie foarte moale. Scoate o boaba si verifica-l. Daca-l poti zdrobi intre doua degete, inseamna ca e gata.



3. Pastreaza apa in care a fiert nautul
Este foarte important sa pastrezi apa in care a fiert nautul, deoarece o vei folosi pe parcursul retetei. O sa-ti trebuiasca atunci cand pasezi natul, pentru ca el are tendinta sa se ingroase. Deci, in loc sa pui apa simpla, pune apa in care a fiert, pentru un plus de aroma.

4. Decojeste boabele
Acest punct este esential daca vrei un hummus cremos. Daca nu decojesti boabele, vei simti, pe ici pe colo, cate o cojita mai tare. Ca sa le decojesti, trebuie sa le clatesti in apa rece imediat ce le-ai strecurat din apa in care au fiert. Apoi, ia cate o boaba si apas-o usor cu degetele, la baza.

5. Nu te zgarci la uleiul de masline
E important sa folosesti destul ulei de masline, atat in pregatirea hummusului, cat si in ornarea acestuia. Poti reduce din cantitatea de apa necesara, pentru a o inlocui cu ulei de masline.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-05 Vizualizari: 617


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Secretele unui hummus perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro