193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa ornezi biscuiti

Cum sa ornezi biscuiti

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa ornezi biscuiti
Prajiturelele si biscuitii de Craciun sunt mult mai veseli atunci cand sunt decorati. Pe langa creativitate si indemanare, ai nevoie si de sfaturile urmatoare.

1. Alege cu grija reteta
Nu orice biscuiti pot fi ornati cu succes. Prajiturele fragile sau bombate nu sunt candidati prea buni, caci glazura fie le va ingreuna, fie va curge. Cele mai bune optiuni sunt biscuitii plati, mai grosuti, si turta dulce.

2. Asteapta sa se raceasca complet
Daca prajiturelele nu sunt complet reci atunci cand incepi sa le ornezi, glazura se va topi si vei obtine o mare dezordine. Nu te grabi, lasa-le mai mult timp la racit. Cel mai sigur este sa coci prajiturile intr-o zi, iar in urmatoarea sa le ornezi.



3. Incepe cu o margine de glazura
Poate parea enervant sa faci doua tipuri de glazuri de aceeasi culoare, insa ai nevoie de una care sa fie marginea si de una cu care sa umpli. Cea din margine este mult mai groasa si functioneaza ca o bariera. Nu va permite glazurii mai subtiri sa curga de pe prajituri.

4. Consistenta glazurii
Prepararea corecta a glazurii este un pas esential in decorarea biscuitilor. Daca o faci prea subtire, iti va fi greu sa controlezi cantitatea care iese din tubul de ornat. Iar daca si glazura pe care o folosesti la margine este subtire, atunci va curge pe langa. Atunci cand o pregatesti, adauga lichidul treptat. Daca e prea groasa, poti oricand sa mai adaugi.

5. Lasa glazura sa se usuce
Dupa ce ai muncit atat de mult sa coci si sa ornezi prajiturile, ar fi pacat sa strici glazura doar pentru ca nu ai avut rabdare sa o lasi sa se raceasca. Timpul de uscare depinde de grosimea glazurii. Ca o regula generala, las-o cel putin 24 de ore.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-09 Vizualizari: 756


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa ornezi biscuiti, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro