193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru a gati cu faina de cocos

Sfaturi pentru a gati cu faina de cocos

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru a gati cu faina de cocos
Faina de cocos este o faina fara gluten, bogata in fibre. Ea este folosita deseori pentru dulciuri precum biscuitii, clatitele sau checurile, dar si pentru alte aluaturi, cum ar fi cel de pizza. Iata cateva sfaturi care sa-ti explice cum poti gati cu aceasta.

1. Cum o folosim
Faina de cocos are o consistenta diferita fata de cea obisnuita, de grau. Adaugarea acesteia intr-un aluat poate modifica total rezultatul. Ea absoarbe foarte multa apa si grasime, de aceea iti poate pastra prajiturile bune pentru mai mult timp. Nu exista o regula generala dupa care te poti ghida, ca sa inlocuiesti faina normala in preparate. Depinde de fiecare reteta in parte.

2. Trebuie sa castigi experienta
E posibil ca primele retete cu faina de cocos sa nu-ti iasa cum te astepti. De aceea, e important sa experimentezi cat mai mult. In ceea ce priveste aluaturile, trebuie sa inveti sa intuiesti consistenta ideala. De obicei, aluatul trebuie sa fie destul de gros, incat sa nu fie turnat in tava, ci intins.

3. Are nevoie de mai multe oua
Multe persoane sunt descurajate de faptul ca retetele cu faina de cocos cer mai multe oua. Din pacate, este adevarat. Asta se intampla si deoarece faina de cocos absoarbe foarte mult lichid, dar si pentru ca o prajitura fara gluten are nevoie de ceva care sa-i confere structura. Daca nu consumi oua, foloseste seminte de in sau de chia.



4. Nu e potrivita in orice prajitura
Daca vrei sa faci biscuiti crocanti, atunci faina de cocos nu e cea mai buna alegere. De asemenea, nu functioneaza bine nici in aluaturile cu drojdie. Daca vrei sa pregatesti dulciuri cu o textura mai crocanta, va trebui sa amesteci faina de cocos cu cea de migdale sau cu o alta varianta.

5. Grasimile si indulcitorii
Daca folosesti grasimi lichide, cum ar fi uleiul de cocos, atunci va trebui sa reduci cantitatea de lichide din reteta. De obicei, ar trebui sa elimini cam un sfert din cantitatea totala. La fel se intampla si in cazul indulcitorilor (sirop de agave, miere etc.) Nu le adauga in aceeasi proportie ca intr-o reteta obisnuita, ci redu cantitatea de apa sau lapte din reteta.





Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-14 Vizualizari: 1191


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru a gati cu faina de cocos, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"In societatea noastra "fericirea" este un produs de casa!"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro