193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi Culinare» Alimentatie sanatoasa» Beneficiile kefirului

Beneficiile kefirului

      Trimite pe mail Printeaza
Beneficiile kefirului
Kefirul este un aliment destul de consumat la noi, insa nu multa lume ii cunoaste beneficiile pentru organism. Afla care sunt acestea.

1. Este un probiotic mai puternic decat iaurtul
Probioticele sunt microorganisme cu efecte benefice asupra organismului. Ele sunt bune pentru digestie, tinerea sub control a greutatii si pentru sanatatea mintala. Kefirul este mult mai bogat in probiotice decat iaurtul, facandu-l mai sanatos in acest sens.

2. Proprietati antibacteriale
Anumite probiotice din kefir lupta impotriva infectiilor. Acestea impiedica dezvoltarea unor bacterii daunatoare, precum Salmonella, Helicobacter Pylori si E.coli.



3. Pentru sanatatea oaselor
Osteoporoza cauzeaza deteriorarea tesutului osos si este o boala destul de intalnita. Ca sa o previi, asigura-te ca ai un consum echilibrat de calciu. Kefirul este o sursa excelenta atat de calciu, cat si de vitamina K2. Kefirul imbunatateste absorbtia calciului de catre oase, ducand la creseterea densitatii osoase si la prevenirea fracturilor.

4. Lupta impotriva cancerului
Probioticele din lactatele fermentate impiedica dezvoltarea tumorilor prin reducerea formarii componentelor carcinogene. In acelasi timp, acestea stimuleaza si sistemul imunitar.

5.Este tolerat de cei intoleranti la lactoza
Produsele lactate contin un anumit tip de zahar numit lactoza. Majoritatea oamenilor, in special adultii, nu pot digera lactoza asa cum trebuie. Bacteriile din produsele fermentate transforma lactoza in acid lactic, deci ele sunt mult mai usor tolerate.





Postat de Andreea Utza pe data de 2017-01-06 Vizualizari: 1097


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Beneficiile kefirului, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro