193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se prepara negresa?

Cum se prepara negresa?

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Cum se prepara negresa?
Unul dintre deserturile copilariei mele este, cu siguranta, si negresa.
Daca vara adoram inghetata de lamaie, toamna si iarna, cand ajungeam de la scoala, mama ma astepta cu negresa.
Pentru aroma, adauga bucatele de nuci, iar dupa ce o scotea din cuptor, o acoperea cu glazura simpla.
In general, nu e o reteta dificila, dar bineinteles ca trebuie putina practica si niste sfaturi ca sa obtii o prajitura gustoasa.

Etapele prepararii unei negrese
1. Alege reteta. Foarte multe iti cer mai putina faina decat pentru alte prajituri. Pe masura ce reduci cantitatea de faina, negresa va fi mai densa. Daca vrei sa fie, in schimb, mai pufoasa, pune mai multa faina, dar si lapte ori lapte batut.
2. Toaca bucatile de ciocolata. Regula spune ca nu poti pregati negresa fara ciocolata. Daca insa nu ai asa ceva in casa, folosesti fara griji cacao. Preparatul final va fi la fel de bun.
3. Topeste ciocolata si untul. Pune-o pe prima intr-un vas, la foc mic, apoi adauga si untul. Amesteca pana cand obtii o mixtura pufoasa. Cand e gata, las-o la racit (aceasta este baza de negresa).
4. Adauga zaharul peste ciocolata. Omogenizeaza.
5. Pune ouale. Dupa fiecare ou, amesteca cu putere cu o lingura de lemn. Incorporeaza apoi vanilia.
6. Intr-un bol separat amesteca faina si bicarbonatul de sodiu, apoi presara peste ciocolata.
7. Amesteca toate ingredientele foarte bine. Daca iti plac nucile, acum e momentul sa adaugi cateva.
8. Coace negresa. Mai intai, greseaza tava ori tapeteaz-o cu hartie de copt, dupa care pune compozitia si bag-o in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru 25-35 de minute. Cand e gata, scoate-o, las-o la racit pe un gratar, apoi acoper-o cu o glazura.

Idei de glazura pentru negresa
- cu unt de arahide. Topeste la foc mic unt, margarina sau unt de arahide, apoi indeparteaza de caldura, adauga o lingurita de vanilie si cca 150 gr zahar pudra. Amesteca. Toarna dupa aceea laptele si omogenizeaza;
- glazura cu vanilie. Mixeaza o lingurita jumatate de vanilie cu 170 gr de smantana si 170 gr unt moale, timp de jumatate de minut. Treptat pune zahar pudra dupa preferinte. Pentru subtierea compozitiei, adauga lapte sau lapte batut;
- glazura cu crema de branza. Iti trebuie: cca 50 gr unt moale, 1 lingurita de vanilie, cca 450 gr zahar pudra, 1 lingurita lapte degresat si cam 300 gr branza cremoasa semidegresata. Mixeaza branza cu vanilia si untul pana obtii o compozitie pufoasa si cu textura usoara. Adauga treptat zaharul. Daca trebuie, pune si lingurita de lapte degresat.

Mai incearca:
- negresa cu alune si stafide;
- negresa cu banane;
- negresa simpla;
- negrese cu nuca;
- negrese cu topping Streusel.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-01-11 Vizualizari: 395


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Cum se prepara negresa?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada