193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» 7 trucuri pentru a gati mai rapid

7 trucuri pentru a gati mai rapid

      Trimite pe mail Printeaza
7 trucuri pentru a gati mai rapid
1. Citeste reteta
Da, suna banal, dar cand ai citit ultima data o reteta cap-coada, cu atentie, inainte sa te apuci de preparare? Nu-ti ia mult sa faci asta, dar te scuteste de multe neplaceri si timp pierdut. De exemplu, poate ca legumele din reteta nu trebuie sa fie tocate, asa cum ai crede initial, sau daca trebuie, poate nu e cazul sa le toci foarte fin…

2. Unge lingura de masurat cu putin ulei
Daca ai preparate unde trebuie sa adaugi cateva linguri de miere, sirop de porumb sau melasa, acestea se vor lipi de lingura si vor ingreuna procesul de masurare si gatire, pentru ca o sa te chinui in permanenta sa cureti lingura. Ei bine, daca o ungi cu putin ulei inainte, toate ingredientele astea lipicioase n-or sa-ti mai dea batai de cap.

3. Foloseste un castron pentru "gunoi"
Cand cureti si toci legume, trebuie sa faci multe drumuri la cosul de gunoi ca sa-ti tot eliberezi blatul de lucru. E mult mai practic sa tii la indemana un castron in care sa arunci toate aceste resturi si pe care sa il golesti abia la final.

4. Nu mai curata toate legumele
Morcovii, cartofii si dovleceii nu trebuie neparat curatati de coaja. Este suficient sa speli bine aceste legume si sa le freci eventual cu o perie. Coaja contine multe fibre si nutrienti, in special antioxidanti. Asadar, nu doar ca scurtezi timpul de preparare, dar mancarea va fi mai sanatoasa.

5. Razuieste usturoiul
Cand ai nevoie de usturoi zdrobit pentru o reteta, in special daca e vorba de mai multi catei, e mult mai rapid sa-i dai prin razatoare decat sa te chinui sa-i toci sau sa tot cureti presa de usturoi de cojite.

6. Inmoaie untul in 5 secunde
Daca ai nevoie repede de unt moale, nu-l pune in cuptorul cu microunde, pentru ca risti sa se topeasca. Cel mai eficient este sa pui pachetul de unt intr-o punga ermetica si sa-l cufunzi intr-un castron cu apa calda.

7. Opareste legumele impreuna cu pastele
Daca prepari paste cu legume si nu e necesar sa le calesti, cel mai simplu este sa pui si legumele in aceeasi oala cu pastele, cu cateva minute inainte ca acestea sa devina "al dente". Se vor patrunde suficient, iar tu vei avea de spalat cu un vas mai putin.





Postat de Liana Hardt pe data de 2017-01-13 Vizualizari: 970


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 7 trucuri pentru a gati mai rapid, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro