Tips & tricks
Sfaturi practice pentru servirea vinului

Indiferent ca alegi intotdeauna acelasi brand sau ca iti place sa experimentezi, nu incape indoiala: vinul este esential in bucatarie. Iata cateva sfaturi pentru servirea acestuia.
1. Struguri
Pune cativa struguri intr-un pahar sau direct in sticla de vin, apoi lasa amestecul la frigider pentru urmatoarele 6 ore. Se vor purta exact ca un cub de gheata, dar nu iti vor dilua bautura. In plus, vor fi un desert excelent.
2. Inghetata
Cand este foarte cald si ai multa inghetata in congelator, poti face combinatii mult mai interesante. Topeste inghetata inauntrul unui pahar cu vin. Va fi atat de bun incat pana la sfarsitul verii vei incerca toate aromele!
3. Pentru gatit
Daca vrei sa folosesti vinul pentru gatit, il poti pune la congelator in compartimente speciale pentru gheata.
4. Racire rapida
In cazul in care nu vrei sa stai prea mult timp pana se raceste, incearca sa infasori un prosop ud de hartie in jurul sticlei de vin. Vei fi uimit de cat de rapid se va raci. Sau, pentru o solutie si mai rapida, poti folosi tubul racitor pentru bauturi.
5. Fructe
Poti folosi mai multe tipuri de fructe pentru a infuza vinul. Poti incerca cu mure, cirese sau ananas. Acestea iti vor indulci vinul dar ii vor da si putina culoare.
6. Multi invitati
In cazul in care ai multi invitati si nu vrei sa faci o multime de drumuri pentru paharele fiecaruia, poti servi vinul in pahare de plastic pe care sa le pui intr-o tava de facut briose. In felul acesta, vei putea aduce cate 12 o data si nici nu risti sa le versi. In cazul in care duci vin la picnic, poti folosi o frapiera.
1. Struguri
Pune cativa struguri intr-un pahar sau direct in sticla de vin, apoi lasa amestecul la frigider pentru urmatoarele 6 ore. Se vor purta exact ca un cub de gheata, dar nu iti vor dilua bautura. In plus, vor fi un desert excelent.
2. Inghetata
Cand este foarte cald si ai multa inghetata in congelator, poti face combinatii mult mai interesante. Topeste inghetata inauntrul unui pahar cu vin. Va fi atat de bun incat pana la sfarsitul verii vei incerca toate aromele!
3. Pentru gatit
Daca vrei sa folosesti vinul pentru gatit, il poti pune la congelator in compartimente speciale pentru gheata.

4. Racire rapida
In cazul in care nu vrei sa stai prea mult timp pana se raceste, incearca sa infasori un prosop ud de hartie in jurul sticlei de vin. Vei fi uimit de cat de rapid se va raci. Sau, pentru o solutie si mai rapida, poti folosi tubul racitor pentru bauturi.
5. Fructe
Poti folosi mai multe tipuri de fructe pentru a infuza vinul. Poti incerca cu mure, cirese sau ananas. Acestea iti vor indulci vinul dar ii vor da si putina culoare.
6. Multi invitati
In cazul in care ai multi invitati si nu vrei sa faci o multime de drumuri pentru paharele fiecaruia, poti servi vinul in pahare de plastic pe care sa le pui intr-o tava de facut briose. In felul acesta, vei putea aduce cate 12 o data si nici nu risti sa le versi. In cazul in care duci vin la picnic, poti folosi o frapiera.
Postat de Andreea Utza pe data de 2017-01-16 Vizualizari: 1019
Daca ti-a placut articolul Sfaturi practice pentru servirea vinului, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta