193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cum sa gatesti cu miere de albine – 7 motive sa o folosest...

Cum sa gatesti cu miere de albine – 7 motive sa o folosesti cat mai des

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatesti cu miere de albine – 7 motive sa o folosesti cat mai des
Daca te gandesti sa faci o schimbare in regimul alimentar zilnic, incepe prin inlocuirea zaharului cu mierea de albine. Uite cum trebuie sa procedezi atunci cand o folosesti la gatit, pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor:

- redu cantitatea de miere (in general, 230 gr zahar reprezinta echivalentul a 110 gr miere). De ce? Pentru ca mierea e mai dulce decat zaharul si contine si mult lichid;
- nu uita ca mierea de albine are in compozitie o cantitate mica de lichid. Cu aproximatie, 230 gr miere contine cam 1-2 linguri de lichid. Daca pui miere in prajituri, acestea vor avea o umiditate putin mai mare decat daca ai fi folosit zahar;
- mierea e usor acida. Pentru fiecare 230 gr de miere pune in compozitie 1/2 lingurita de bicarbonat (neutralizeaza aciditatea mierii si ajuta preparatul sa creasca). In schimb, nu e nevoie de bicarbonat atunci cand prepari aluat pentru paine (cu drojdie);
- redu temperatura cuptorului cu 3-4 grade. Astfel, compozitia cu miere nu se va rumeni prea tare si nici nu va fi prea crocanta;
- cand folosesti miere in retete de gem, jeleu sau bomboane, e nevoie sa cresti putin intensitatea focului / cuptorului (pentru ca lichidul in plus din miere trebuie sa se evapore);
- invarte mai des in ibric. Daca ai pus miere intr-un vas, pe foc, invarte in compozitie cu o lingura de lemn sau o spatula, mai frecvent decat daca ar fi fost zahar, pentru a nu se arde.



De ce sa folosesti miere la gatit?

Daca nu ai folosit miere de albine in retete pana acum, sigur o vei face dupa ce vei citi urmatoarele motive:

1. Confera textura aluaturilor si compozitiilor pentru prajituri;
2. Intensifica rumenirea. Nu uita ca e foarte des folosita pentru fripturile apetisante;
3. Da o aroma foarte buna. Si tu preferi sa pui miere in ceai, nu-i asa?
4. Retine umiditatea;
5. E considerata un conservant natural. Tocmai de aceea e pusa in diverse retete de sosuri si muraturi;
6. Datorita vascozitatii, cofetarii o folosesc pentru ca deserturile sa aiba forma dorita;
7. Da culoare inghetatei, sosurilor, jeleurilor si dressingurilor.

Cum deosebesti mierea naturala de cea contrafacuta

Aceste metode te vor ajuta sa faci diferenta intre mierea veritabila si cea contrafacuta:

1. Baga mierea in cuptorul cu microunde. Cea adevarata se va carameliza. Cealalta, in schimb, va face doar bule;
2. Mierea naturala se zahariseste;
3. Mierea contrafacuta se topeste daca e pusa in apa. Mierea adevarata, pe de alta parte, se va lasa la fundul recipientului cu apa;
4. Intinde putina miere pe o felie de paine. Daca aceasta se inmoaie, inseamna ca mierea e contrafacuta. Daca se intareste, e miere naturala;
5. Mierea naturala nu este foarte lipicioasa daca o tii putin intre degete. Cea contrafacuta, in schimb, este, iar asta din cauza indulcitorilor adaugati.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-01-30 Vizualizari: 961


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatesti cu miere de albine – 7 motive sa o folosesti cat mai des, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Alegeti cartofi dulci (yams americani) si orezul cu bob alungit pentru mesele dumneavoastra festive.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro