193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Alimente „fierbinti” care tin racoare

Alimente „fierbinti” care tin racoare

      Trimite pe mail Printeaza
Alimente „fierbinti” care tin racoare
In plina vara, cu zile toride, cautam solutii si surse de racoare – o fuga la mare sau la strand, o iesire la munte sau un suc rece la terasa, sub umbrela, feriti de razele soarelui.

In lunile de vara avem tendinta sa ne schimbam si meniurile, lasand deoparte supele si sosurile atat de delicioase In anotimpul rece, preferand mancaruri ceva mai usoare.

Este normal si benefic pentru organism sa consumam mai multe lichide, fructe si legume proaspete pe timpul verii. Pe masura ce temperatura creste, organismul transpira mai mult, pierzand mai multe lichide si minerale precum sodiu, potasiu si magneziu. Aceasta este principala cauza a aparitiei starii de oboseala si apatie, frecvent Intalnita In zilele caniculare.

„Numai consumand lichidele potrivite si cat mai multe fructe si legume proaspete putem lupta cu adevarat Impotriva caldurii”, spune Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education In cadrul Herbalife Ltd. si membru In Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).

„Nu numai ca aceste alimente Inlocuiesc lichidele si mineralele care se pierd odata cu procesul de transpiratie, dar fructele si legumele contin oxidanti care ne protejeaza organismul de potentialele efecte negative ale expunerii la soare”, adauga Dr. Gratton.

Exista anumite alimente care ajuta organismul sa mentina o temperatura normala chiar si In zile excesiv de calde.

Pepene galben. Vara, nimic nu e mai bun decat un pepene. Acesta constituie o sursa importana de potasiu, dar un pepene galben are de aproape trei ori mai mult potasiu decat un pepene verde. Iar pepenele galben are acea nuanta de portocaliu de la continutul de beta caroten, care este si un puternic antioxidant. 

Fructe de padure. Soare puternic? Dulci, racoroase, fructele de padure au anumiti compusi similari cu aspirina, care reduc inflamatiile si pot ajuta astfel la regenerarea celulelor pielii arse de soare. De asemenea, fructele de padure reprezinta o sursa bogata In antioxidantul vitamina C. 

Spanac. Frunzele de spanac contin multa apa si sunt o sursa extraordinara de magneziu. Mai mult, culoarea verde a spanacului este determinata de continutul de luteina, un antioxidant care protejeaza pielea si ochii de expunerea la soare. 

Ardei iute. Mancare picanta pe o vreme torida? Da. Ardeii iuti, Incarcati cu vitamina C, stimuleaza transpiratia, care, evaporandu-se de pe piele, da o senzatie de racoare. Daca nu Iti plac ardeii iuti, sunt si alte alimente – precum usturoiul sau ghimbirul – care pot avea aceleasi efecte benefice. 

Bauturi sport. Apa plata este esentiala, dar daca faci sport In conditii de canicula sau umezeala, bauturile sport pot fi mai indicate pentru organism. Acestea Inlocuiesc minerale importante si sunt special create pentru a stimula absorbtia de lichide. Iar gustul lor usor dulceag te poate face sa bei mai mult. 





Postat de Iosub Alin pe data de 2009-08-17 Vizualizari: 2714


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Alimente „fierbinti” care tin racoare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro